Magyarországon is vannak olyan Trader állások, ahol elképesztő pénzeket lehet kapni bónuszban? (Mint pl. külföldön a Goldman Sachs, J.P. Morgan, Barclays, Hedge Fundok)
Aha. Tehát azt írod, hogy "hülyeségeket beszélek" és aztán nem tudod alátámasztani ezt.
Kérdésedre válaszolva, Magyarországon a top a WorldQuant, ott bruttó 2-2.2 millió Ft / hó és 6-9 hónapnyi bónusz. Nem lehetetlen bekerülni, de ennyiért már elég jól tudnak válogatni a jelöltek között.
Mert te mivel támasztottad alá, hogy "Ma már nem kereskednek kézzel"??
Ezt a blődséget nem lehet más jelzővel illetni
Nem bántásból írom, de nem neked való ez a terület, ne ringasd magad álmokba.
Akinek egy vita során a fegyvere a beszólogatás, annak nincs helye egy olyan szakmában ahol a logika és racionalitás a mérvadó.
Hat tudod a szokasos, ha rossz a kollega teljesitmenye, leulunk beszelgetni, megprobaljuk kideriteni az okokat, megoldast talalni stb... De ez igy nem volt jo, folyton azzal jott, hogy de akkor mit csinalnek ha ez egy teamre veszelyes, poisonius kollega. Erre is volt valaszom, d valahogy nem jott ossze a dolog.
Szerintem ezen mulott, ket feloras interju volt egymas utan, az elson pythont kerdeztek, ott mindenre tudtam valaszolni, a masodikon ez az egy tema merult fel. A pasast amugy nagyon nek erdekelte a tema, mert kozben ebedelt.
Ja es ezek elott meg volt negy masik kor, mindenfele finomsaggal, szoval elegge fura volt ez igy.
14 remélem ezt most a tükörbe mondogattad magadnak, mert rád fér
15 azt tudom, hogy nagyon rá voltak kattanva egy időben a fejvadászaik a CEU alkalmazott matekra, amióta Bécsen van a campus nem tudom, hogy mit preferálnak, talán a sima ELTE matekot vagy fizikusokat, mivel NLP, DL, ML legfőképp amivel foglalkoznak, ezért érthető.. de az ELTE-BCE féle pénzügyi matekosokból sem sokat látok linkedinen, hogy worldquant-nál lennének
Magyarországon a trader = portfólió menedzser.
Általában elemzőként lehet bekerülni a magyar alapkezelőkhöz, majd kinevezhetnek portfólió menedzsernek. Szinte mindig látom, hogy valamelyik hirdet, csak nyitott szemmel kell járni. A bankoknak (pl. OTP, Erste, KBC), biztosítóknak (pl. Allianz, Aegon) mind van alapkezelője, de ott vannak az intézményi háttérrel nem rendelkező "kisebb" társaik: Hold, Concorde, Equilor.
Csak szerintem a legtöbb magyar alap unalmas, kötvényekkel meg magyar blue chip részvényekkel foglalkozik, állandóan csak otp-t adni venni azért elég unalmas hosszú távon.
Tisztán algo hedge fundok/alapkezelők nincsenek itt (vagy csak én nem tudok róla), a pénzügyi multik nem quant tradereket foglalkoztatnak itt, hanem elemzői/modellfejlesztői háttérmunkáikat szervezik ki olcsó országokba a már említett cégek.
Mondjuk egy Blackrocknál biztos izgalmasabb a meló, de akkora prémiumot nem valószínű, hogy kapsz, mintha portfólió menedzser lennél (jól teljesítő PM természetesen). Bár ez sem biztos, mert attól függ meddig jutsz a ranglétrán egy multinál, egy ügyvezető biztos ott is kaszál... hát bonyolult ez, de ilyen a pénzügy világa, nem nagyon lehet eldönteni mi a jó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!