Nettó 250 ezres fizetésre azt mondták a szüleim, hogy azzal nem lehet önállósodni Budapesten. Szerintetek igazuk van?
Szerintem nem gond, hogy otthon élsz még. Az a baj, hogy szobába nem érdemes menni, mert ugyanúgy nem egyedül fogsz élni, de még rosszabb is, mert idegenekkel. Azért a szülőket könyebb "elviselni" szerintem.
250-ből BP-n meg nem fogsz tudni kijönni albérlettel. 160 mindenképpen lesz rezsivel, így 90 marad arra, amire most 200at költesz.
Senki nem írt számokat, akkor kifejtem:
Szoba 50+rezsiért csak gettós környéken van, jobb helyen minimum 70, de inkább 80-90 egy db szoba. Az rezsivel együtt 100 ezer.
Kaja ha nem főzöl, hanem rendelsz az minimum 60, de inkább 70 havonta.
Ehhez jönnek még a kötelező dolgaid 50-ért.
Körmös minimum 4000 havonta. Kozmetikus 8000, fodrász szintén 8000 minimum, ha havonta festetsz (nem értem mi másért kéne havonta fodrászhoz járnod).
Akkor még kis szórakozás pluszba, mondjuk havi 2 mozi, +5000. Ja és bkv bérlet 10 ezer.
Na ez alaphangon 260 ezer és akkor még nem jött közbe betegség, ahol a fizud csökken a táppénz miatt, de gyógyszert is kell venned vagy magánorvoshoz menni bármiért. Vagy nyaralás.
Tehát az alap költésed elvinné a teljes fizudat + még kéregethetnél havi 20 ezreket a szüleidtől és egy fillért nem tettél félre/ nem ment tönkre a kávéfőződ stb.
Megéri kipróbálni? Döntsd el te.
Remélem már látod, hogy lejjebb kéna adni az igényekből (havi fodrász) vagy többet kéne keresni...
Hát nem tudom, én még rendelt kaja+főzés kombóval is mindig kijöttem olcsón.
Ha étterembe megyek az drága, de általában okkal történik, és nem fix rendszerességű.
Jófalat-tól szoktam rendelni minden munkanap az E (egészséges) kategóriából. Sose mentem heti 5.000 fölé. Ez napi 1.000-et jelent.
22 munkanappal ez 22.000 egy hónapban.
Hétvégén 2 napra való adagot főzök 1.000-ből. Pesszimista vagyok, számoljunk 5 hétvégével, az 5.000. Így állunk 27.000-nél.
Hétvégén a reggelim műzli mindkét nap. Egy doboz kitart egy hónapban, 700-ért. 2 liter tej fogy hozzá, az 400. Így állunk jelenleg 28.100-nál.
A hétköznapi reggelim is mindig ugyanaz, egy kifli egy krémtúróval, az 200. Az 4.400. Így állunk jelenleg 32.500-nál.
A vacsorám változatos, de sosem több, mint 250 ha napra osztom (általában nagyobb főzött adag, beosztva, későbbre lefagyasztva stb.). Az 7.750.
A végeredmény tehát 40.250.
És ebben csak a reggelik ugyanazok, a munkanapi ebédek rendeltek de egészségesek, a hétvégi ebéd és a mindennapi vacsora pedig változatos.
Szóval ki lehet hozni bőven 50.000 alatt egy hónapot.
Sőt, ha mindenféleképpen az 50.000-hez, akarjuk nézni, akkor a maradék 9.750-ből akár elmehetek egyszer az Émile-be, vagy a Bottega di Brontolo-ba és lesz benne egy leves, főétel, desszert, bor;
De belefér akár egy alkalom a Michelin-chillagos Costes Downtown étteremben is egy 3 fogásos üzleti menü;
Illetve belefér akár 2 alkalom is olcsóbb, de neves helyeken, mint például Wang mester éttermei.
Néhányan irreálisan sokat számolnak egy fő étkezésére...
Nem tudom honnan jött ki neked 250 egy vacsorára, de még 1 db zsemle és 10 dkg szalámi sem jön ki annyiból...
Kezdjük ott, hogy egy normális szalámi (nem löncshús) 10 dekája is 500 forint. Húsok kilója 1000-1700. Tehát ha 20 dkg húst eszel egy este köret nélkül, már az is eléri a 400 ftot.
Kérdező az előzőnek ne higyjél, mert max a krumplistészta fog kijönni napi 250 forintból, az aztán nagyon egészséges lehet...
Nekem is vannak ismerőseim akik azt mondják, hogy ki lehet hozni havi 30/40ből a kaját aztán hamar kiderült, hogy minden este párizsis zsemlét esznek. Az aztán az élet. Minőségi egészséges kaját lehetetlen kihozni napi 1000 forintból, azt felejtsd el.
38-as vacsorára nem kell sokat enni: pl. egy nagyobb alma 5-10 dkg sajttal vagy 3 tojásból főtt tojás, rántotta, stb. bőven kijön 250 ft-ból.
És hogy mi "minőségi" étel, az bizony megérne egy külön misét...
Amikor kiderült, hogy a gyerekem tej-és szójaallergiás, akkor döbbentem rá, hogy mennyi mindenben van szója!!
Bizony bizony, a sonkában is van, pedig az dupla, tripla árú, mint a párizsi.
A másik: sokan hangoztatják, hogy a csirkemell egészséges: ha tudnátok, hogy a csirkéket szójatáppal táplálják és egy vagon antibiotikumot kapnak, hogy ne betegedjenek meg - nem biztos, hogy ugyanez lenne a véleményetek :-)
Nem tudom olvassa-e ezt még valaki, de kaptam fizetésemelést (meg hozzá plusz munkát is, de mindegy), a havi nettóm 290 ezer lesz. Úgy számolok, hogy
- a szoba rezsivel, internettel 100 ezer
- kondibérlet, telefon, fogamzásgátló 40 ezer
- bérlet 9500
- ruha, cipő, fodrász, ilyesmik: 50 ezer
- szórakozás: 30 ezer
- étel: 50 ezer.
Marad havi 10 ezer forint mozgásterem. Illetve a szüleim azt mondták, hogy ha ki tudom adni a lakrészemet, az a pénz az enyém, azt költeném utazásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!