Miért olyan alacsonyak a gyakornoki fizetések?
Pl bruttó 1100 forint
Ennél többet lehet keresni ha 8 általánossal elmegy valaki betanított munkára
Nem értem egyetemi gyakornoknak miért ilyen keveset fizetnek
Azért, mert arra ahhoz a munkához kb. használhatatlan önállóan, amit végezni tud majd 1-2 év múlva sokszoros bérért.
Win-win, mert egyetem mellett keres egy kis pénzt, szakmailag fejlődik, ahogy írták, befektetés. A cég pedig elvégeztetni az adott terület egyszerűbb munkáit olcsón. Ráadásul, jó eséllyel kinevel, betanít egy leendő dolgozót.
Mi egyébként a törvény által előírt gyakornoki bért fizetjük
Lefogadom, ugyanez a kérdező írta ki ezt is! :-D
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Én nem vagyok IT-s
Amúgy vállalkozni akarok, szóval minek is gyakornokoskodni? Nem lesz szükségem önéletrajzra
Ja, hogy te vagy a 19éves wannabe-használtautóforgalmazó vállakozó?
Nyilván a génjeidben benne van minden tudás, tök fölösleges olyanoktól tanulni, akik kenik-vágják a szakmát..
Hát hajrá, sok szerencsét!
#14: Majd erre térjünk vissza amikor kikerülsz az egyetemről.
A gyakorlat nem csak egy papír, mint az érettségi. Jelentősége van, hogy mennyire tudsz mozogni adott szakterületen
(Nyilván ha andragógiával mész villanyszerelőnek, akkor valóban nincs jelentősége)
"Amúgy vállalkozni akarok, szóval minek is gyakornokoskodni? Nem lesz szükségem önéletrajzra"
Hát ott arra nem is, viszont referenciamunkákra/kapcsolati hálóra igen. A tapasztalatszerzést nem tudod megkerülni. Sőt, egyéni vállalkozóként/szabadúszóként örülsz ha nem halsz éhen, vagy nem égeted el minden pénzed. Előfordulhat, hogy pl IT területen a 100 órás munkádból 400 óra lesz, vagy pl egyéb szakiként senki nem fog téged hívni, mert a már bevált mestert ajánlják egymásnak az emberek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!