Alantas munkának számít, hogyha Svájcban elmegyek egy kertészetbe paradicsomot szedni?
Bunszervezetben tevékenykedni az alantas munka lenne. Ez az elsőnek szól.
De nem ilyenre gondolhattak, hanem olyanra, ahol megalázott nak éreznéd magad.
Ahogy az #1-es írta, alantas munka nincs. Munka van. A kérdésedben felvetett ország esetében, ha Te oda elmész dolgozni, az ottaniak szemében "alantas" munkát végzel, alantas maradsz még akkor is, ha pl. egy cég könyvelőjeként dolgozol. Svájcba ugyanis születni kell. Ha nem oda születtél, akkor Te legyél ott bármilyen hosszú ideig, végezzél bármilyen tevékenységet, a svájciak szemében csak egy "senki" leszel.
Egyébként a kérdésedet magát nem értem, nem tudom hova tenni azt, hogy végzős vagy egy egyetemen, de azt tanácsolták (ugyan nem tudjuk, hogy kik), hogy végezz néhány évig alantas munkát. És miért pont Svájcban?
Ha én lennék egy egyetemen végzős, befejezném az egyetemet, elsődlegesen a saját hazámban próbálnék az egyetemi végzettségemnek megfelelő munkát találni. Amennyiben ez nem sikerülne, úgy továbbra is a végzettségemnek megfelelő munkát keresnék más országokban. Tudom, ez nem mindig egyszerű dolog. A végzettségem szerinti munkát mondjuk nem találnék, akkor elgondolkodnék azon, hogy mi mennyit ér. A hazámban maradva, és megélhetésemet biztosító bármilyen munkát vállalok, vagy elmegyek-e Svájcba, ahol bármilyen munkát végezve egy utolsó senkinek tekintenek?!!!
Attol lesz önbizalmat ha paradicsomot szedsz?
Legfeljebb gerincsérved.
Talán betanított munkára gondoltak, hogy ne ragaszkodj ahhoz, hogy feltétlenül a szakodnak megfelelő területen dolgozzál. De a végzettségednek nem megfelelő, betanított munkától nem lesz feltétlenül önbizalmad.
Ha kevéssé megbecsült munkára gondoltak, akkor azt végezheted itthon is, például a postán. De lehetsz közmunkás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!