Milyen albán pékségben dolgozni?
Én sírva jártam dolgozni, bár hozzá kell tennem, hogy azért kötöttem ott ki, mert nem találtam szakmámnak megfelelő munkát, így csak ideiglenes volt.
A 12 óra, amit fizettek, az többnyire 13 volt, záráskor be se csukhattuk az ajtót, hanem úgy kellett leszámolni, takarítani, hogy közben még kiszolgálod a vevőket, de már rég vége a munkaidődnek. Volt hogy már kimentem munka végeztével, és utánam szóltak, hogy jött még egy vevő, szolgáljam ki. A 12 órában nem volt ebédszünet, ha épp nem volt vevő, ehettem (állva, a pultban, mert váltás nem volt). A pékek is ott dolgoztak, ha be kellett mennem hozzájuk valamiért, vagy ők jöttek ki, mindig felajánlották hogy megfektetnek hátul a liszteszsákokon (inkább kihagytam).Ami pozitívum volt: nem haltam éhen, ki tudtam fizetni az albérletet, valóban be voltam jelentve, bizonyos értékig fogyaszthattunk.
Ne akarj náluk dolgozni, gyakorlatilag rabszolgának használják a magyar/cigány munkásokat.
Nem adnak szabadnapot egyáltalán. Nincs 5 perc szüneted sem enni. Sem wc-re menni.
Napközben és éjszaka legalja emberek mennek be és rendszeresen zaklatják az eladónőket. Sok helyen hallottam és a férjem is elmítette.
Naponta 15-16 órát kell dolgoznia egy eladónak. A pékek többsége abszolút nem beszél magyarul, ès nem kicsit nézik le a fehéreket finoman szólva. Főleg, ha nő vagy. A férjem volt az egyikben egy rövid ideig...a eladónő sokat sírt,annyira kikészült.
Nem ritka, hogy nem jelentenek be. Mindennap dolgoznod kell. Nincs szabadnap. Nem vicc. Nincs szabadnapod.
Ha csak nem akarsz rabszolga lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!