Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itt, a gyakorikérdéseken...

Itt, a gyakorikérdéseken miért csak az albérlet+rezsi, étkezést és közlekedést számolják az emberek a havi kiadások közé?

Figyelt kérdés
Például ha valaki kérdezi, mennyiből lehet megélni. Mintha ezeken kívül nem lenne semmilyen kiadása az embernek, mindig csak ezt a hármat számolják. És akkor írják, hogy a maradékot meg félre lehet lakni, hát persze. Másnál nincsenek olyan havi kiadások? Mint például venni egy új fülhallgatót, mert a régi elromlott, vagy egy kirándulás költségei, ami minimum a benzin+kaja, ha nem száll meg az ember, venni egy új cipőt, fodrászhoz menni, vagy elmenni egy magán bőrgyógyászhoz megnézetni egy anyajegyet, szerelőt hívni, stb, stb. Nyugodtan rá lehet számítani még vagy havi 50 ezret, amik fedezik ezeket a kiadásokra.

2020. okt. 2. 17:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ez a magyar valóság. Én szerencsére jobban élek, de az emberek tekintélyes részének nem számít, hogy mennyibe kerül egy nyaralás, mert egyszerűen nem jut el soha sehova.
2020. okt. 3. 10:24
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a költségeimet önfenntartás és luxus főkategóriákba sorolom és úgy tartom nyilván.

Önfenntartás: kaja, lakhatás+rezsi, közlekedés, ruházkodás+higiénia, telekommunikáció, egészségügy, pénzügyi szolgáltatások, ingóságok amortizációja, felhasználása.

Luxus: szerencsejáték, üdülés, edzés, kávé+édesség, ajándékozás, értékvesztés+hitelezési veszteség, szórakozás, egyéb rongyrázás.

Minden év végén megadom hogy mire mennyi a keret annak alapján, hogy mennyi volt az éves összeg és azt átgondolva hogy hol van lehetőség többet spórolni a létfenntartási költségeken hogy több jusson luxusra.

Így összességében elég stabil képet ad és tervezhető. A tény önfenntartási költségem 2018-ban 2,32 millió volt, 2019-ben 2,37 millió; 2020-ra 2 millió a terv ami időarányosan teljesül is.

A luxus 2018-ban 0,78 millió volt, 2019-ben is 0,78 millió, az idei terv 0,79 millió.

Ezek alapján az önnyugdíjazásomat is tudom tervezni bár azt nagyon gyenge pontossággal, köszönhetően a kiszámíthatatlan magyar gazdasági közegnek.

2020. okt. 3. 10:52
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem szoktam érteni amikor a megtakarítás fogalmába a tervezett éves költést is beleveszi. Tehát büszkén írja, hogy havi 100 ezret félrerak aztán meg kiderül a nagy része elmegy a szokásos nyári vakációra.

Nekem az ilyen évi egyszeri költségek 12-vel osztva a havi költség része.

2021. jan. 30. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!