Mennyire nehéz jelenleg állást találni Magyarországon a koronavírus miatt?
Normális referenciamunka és bármiféle szakirányú papír nélkül járkáltam interjúkra és oldogattam a tesztfeladatokat tavaly ősszel. Most papírral és két, szerintem épkézláb referenciaprojekttel, több, mint fél év hellyel-közzel releváns munkatapasztalattal alig van hova beadnom, 50-et nagy nehezen összegyűjtöttem, összesen 3 helyről volt mozgolódás, második körre sehol se jutottam be. Tavaly ősszel több helyre is.
Szóval: szerintem ez katasztrofális helyzet a munkaerőpiacon.
Engem is felvettek az elso helyre, ahova jelentkeztem. Nezzetek at a CV-teiteket, mert ott lesz a hiba. En irtam bele egy rovidke motivacios levelet is, mert megvolt a konkret munka, amit csinalni akarok.
De ma pl parom oneletrajzat javitgattam, aki egy ertelmes ember, de gyorsan le akarta tudni, vesszoket kellett potolnom, par kisbetut nagyra irnom, csak hogy szebb legyen ranezesre, meg ilyen aprosagok.
Az ilyesmik miatt en siman kiszornek oneletrajzokat, ha kapok mondjuk 500-at, es abbol 250 amugy megfelelne, akkor az aprosagok alapjan szelektalok, ha egyebkent csak 100 embert tudok interjura hivni. (Nem vagyok HR-es, de nyilvan muszaj szelektalni, plane nagyobb cegeknek, vagy akik sok helyen hirdetnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!