Külföldi munka megpályázása diploma nélkül?
Én még jó pár éve elvégeztem egy TEFL-képzést (TEFL és TESOL egyben), de eddig csak online tanítottam.
Arra gondoltam, hogy szívesen dolgoznék külföldön is, hogy tapasztalatot szerezzek, viszont nincs diplomám, és a legtöbb ilyen pozíció mellé BA diploma kell.
Nem tudom, hogy érdemes lenne -e megpályáznom jó pár ilyen állást, ahol követelmény a diploma (viszont nem angol tanári diploma, hanem bármilyen!!!), de így nyilván alacsonyabb fizetésért vállalnám el a munkát.
Valakinek van ebben tapasztalata?
Köszönöm.
Jól értem, hogy nincs diplomád, ezért olyan állást akarsz megpályázni, amihez nem tanári diploma kell, hanem bármilyen? Csak azért, mert elvégeztél egy TEFL képzést? Bár nem írod, de gondolom nyelvtanári lenne az a külföldi munka.
Itthon felvennének diploma nélkül olyan pozícióba, ahova diplomásat keresnek? Pláne tapasztalat nélkül? Ha szerinted igen, akkor miért? Mivel tudsz többet nyújtani, mint egy diplomás? Pláne tapasztalat nélkül? Ha szerinted nem vennének fel itthon, akkor miért gondolod, hogy külföldön felvennének? Milyen nyelvet akarsz tanítani? Mert ezt sem írtad és nem mindegy, hogy angolt, németet, spnayolt, franciát vagy bármilyen olyan nyelvet, amiből a nyelvtanárokkal Dunát lehetne rekeszteni, vagy magyart, koreait, hasonlót?
Angol nyelvtanári állást szeretnék megpályázni ázsiai vagy afrikai országokban, de elsősorban azokban az országokban, ahová elvileg nem kell diploma*, viszont mikor az álláshirdetéseket böngésztem, csak olyanokat találtam, ahova kell, de lehet én kerestem rossz helyen.
*Például: [link]
De még van jó pár ország, ami lemaradt.
Na, utánaérdeklődtem egy pár helyen e-mailben, és oda ahol az volt feltüntetve, hogy "BA vagy magasabb szintű diploma" gyakorlatilag azt mondták e-mailben, hogy előnyt jelenthet, de nem feltétel, miközben a jelentkezésnél feltételként szerepel mindenhol.
De azt írták, hogy az én képesítésemmel, ami egy 300-órás TEFL/TESOL diploma, fel is vennének, úgyhogy érdekes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!