Hogyan működik a közalkalmazotti jogviszony megszuntetese?
Én mondtam fel próbaidő alatt, valami olyasmit írtam hogy:
"Alulírott XY a(z) xxxx.xx.xx. napján kinevezéssel létrejött határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyomról xxxx.xx.xx. napján próbaidő alatt, azonnali hatállyal lemondok.
A részemre átadott eszközöket hiánytalanul, átvételkori állapotnak megfelelően leadtam."
Aláírtam én, majd a munkáltatóval is aláírattam, mindezt két példányban.
Ha nem vagy próbaidős akkor 2 hónap a lemondási idő, de ha normális a munkáltató akkor közös megegyezéssel akár azonnal is elengedhet.Ű
Persze van még az azonnali hatályú lemondás, de azt csak a törvényben meghatározott okok miatt lehet alkalmazni.
Attól még a kinevezésről lemondasz, nem fel.
Érdemes először beszélni erről a munkáltatói jogkör gyakorlójával hogy elenged-e előbb, ha igen akkor milyen feltételekkel és utána megírni.
"Érdemes először beszélni erről a munkáltatói jogkör gyakorlójával hogy elenged-e előbb, ha igen akkor milyen feltételekkel és utána megírni."
Érdemes megírt rendes felmondási papírral menni, és utána alkudozni.
Ugyanis a papírt bármikor meg lehet változtatni (közös megegyezéssel korábban elenged), de a munkáltatói jogok gyakorlójának kötelessége átvenni a papírt, és ha anélkül mész be, akkor gyakran jön az időhúzás, hogy majd megbeszéljük, majd megírjuk, aminek az a vége, hogy még 3-4 hét múlva sem kezdődik meg a felmondásod.
Papírt megírod, bemész, alkodsz, ha nincs fogadókészség, akkor aláírja a jelenlegit, és kezdődik a felmondási idő, de nincs időhúzás, ha van fogadókészség, akkor csináltok az alkunak megfelelő papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!