Kineveztek csapatvezetővé, miközben én vagyok a legfiatalabb a csapatban, van mitől félnem?
Hasonló helyzetben vagyok, én is fiatalon lettem vezető, bár kisebb a csapat, 1,5 éve csinálom.
Iszonyatosan nehéz... igazából még a saját csapatom jár legkevésbé kihívással, mert partnernek tekintem őket, a hatalmammal élek és nem visszaélek, őszintén mondhatom, hogy jó a viszony, bár rengeteg kompromisszum van benne, és nehéz fenntartani az egyensúlyt. A saját főnökömmel már sokkal nehezebb, illetve a többi vezetővel még nehezebb viszont a lavírozás. Színtiszta politika az egész, ahol meg kell ismerni a leosztásokat és abba betagozódni. Emellett tényleg ott vannak azok az idősebb kollégák, akik nem bírják elviselni, hogyha egy fiatalabb ad nekik utasítást, és az a legrosszabb, hogy nem nyíltan, hanem passzív agresszíven csinálják. Mindezt csak tetézi, ha nő vagy, akkor aztán fel lehet készülni area, hogy 5x annyit kell letenni az asztalra, hogy legalább negyedannyira tiszteljenek, mint egy férfit.
Szóval összességében ha emberként és partnerként bánsz a csapattal és arra törekedsz, hogy csapat legyetek, akkor nem lesz gond, illetve fektess hangsúlyt arra is, hogy a többi vezetővel építsd a kapcsolatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!