Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik szakma éri meg jobban...

Melyik szakma éri meg jobban a kettő közül?

Figyelt kérdés

• Grafikus, vagy animátor vhol angliába vagy a Disneynél.

• Vagy nyitni egy nagy kávézót, itt magyaron. (Erre nagy terveim vannak, de nem biztos h összejön)

Jelengleg 10.es vagyok egy grafikus iskolában.

Ne azt írjátok h az amelyiket én jobban szeretem csinálni. Mert akkor is megcsinálom ha nem szeretem, ha több bevételt hozz.

2020. szept. 15. 17:55
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Hát a Disney nem az a cég, ahol a magyar pályakezdőkkel egyáltalán szóba állnának (és én nem is vagyok róla meggyőzve, hogy olyan nagyszerű álommeló lehet náluk reggeltől estig robotolni). De még Angliában is kemény dió grafikus/animátorként elhelyezkedni, mert nagyon-nagyon erős a mezőny, mindenki grafikus akar lenni. Magyarországon is 10-ből 9 grafikus inkább freelancerként nyomja; sokszor azért, mert még a hazai reklámügynökségekhez is nehéz bekerülni protekció nélkül a verseny miatt. Meg itthon sokszor nem is a tehetség nyer, hanem, hogy ki tud aláígérni a másiknak. Viszont freelancer grafikusként semmi akadálya annak, hogy külföldre, külföldieknek dolgozz, már ha kellő időt, energiát és pénzt belefektetsz.

Kávézót nyitni, hát ahhoz meg előbb egy olyan tőke kell, amit nem sajnálsz az ablakon kidobni. Még amikor nem volt itt a Covid, akkor se volt könnyű fenntartani. Ha tutira akarsz menni Magyarországon, akkor kocsmát nyiss, a környékemen is minden más csődbe ment már itt az évek alatt - de a kocsmák, ha kell, ha nem változatlanul jól mennek.

Amúgy nem lenézésből stb., de még nagyon korai ezen elmélkedned, senki nem tudja, 2 év múlva mi éri meg, mennyit fog változni a világ a mostanihoz képest.

2020. szept. 15. 19:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!