Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg igaz, hogy nem lehet...

Tényleg igaz, hogy nem lehet letagadni egy munkahelyet (próbaidő alatt ha felmondanak), mert nyilvántartásba van véve?

Figyelt kérdés
Nővérem azt mondta, hogy nem lehet csak úgy ezzel füllenteni, mert nevetséges lennék a munkaadóknak. Azért vetődött fel bennem a kérdés, mert ebben a zűrzavaros időszakban szerintem baromira nem könnyű és fél éven belül már a 3. olyan munkahelyem lesz, ahol ilyen-olyan okkal, de próbaidő alatt lehet megint felmondanak (a másodiknál én mondtam fel az elviselhetetlen kollégák miatt). Tényleg ennyire bolondbiztosra kell menni egy munkahely megválasztásával, mert látják, hogy mikor hol dolgoztam? Szerintem nevetséges, hogy amúgy is baromi nehéz elhelyezkedni, de még kalkuláld bele azt is, hogy próbaidő alatt bármikor felmondhatnak neked és utána még magyarázkodj a következő interjún.

2020. szept. 15. 17:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jogszabály azt határozza meg, hogy egy aktív kiskönyved lehet. Ha betelik vagy elhagyod, akkor lehet újat kiállítani, de ha elveszíted, akkor minden esetben jegyzőkönyvezni kell az új kiállításnál.

Nyilván soha senki senkit nem fog ezért megbüntetni, meg a lőtéri kutyát sem fogja érdekelni ez az egész, de attól még nem szabályos ez így.

2020. szept. 16. 12:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Onnantól kezdve hogy ki van állítva az új, az előző érvényét veszíti. Pont mint az egyéb okmányok esetében.
2020. szept. 16. 14:38
 13/15 anonim ***** válasza:

"Onnantól kezdve hogy ki van állítva az új, az előző érvényét veszíti."

Ez így túlzás. Érvényes mindegyik, csak lesz egy "frissen" kiállított, jó esetben abban folytatják a további kitöltögetéseket...

"Tényleg igaz, hogy nem lehet letagadni egy munkahelyet (próbaidő alatt ha felmondanak), mert nyilvántartásba van véve?"

Nincs nyilvántartásba véve sehol, maximum a NAV-tól szerezhetnének információt arra nézve, hogy eddig hol voltál bejelentve, mint biztosított, de ilyet nem adnak ki senkinek, csak Neked.

Viszont a társadalombiztosítási ellátások egyéb okán van egy TB-kiskönyvnek nevezett dolog, amiben a foglalkoztatók vezetik a jogviszonyokat és a hozzá tartozó egyéb adatokat. Ez a TB-kiskönyv arra szolgál, hogy adott esetben (például táppénz igénylésénél) meg tudják állapítani az ellátáshoz való feltételeket. Tehát nem konkrétan a jogviszonyok nyilvántartását szolgálja, hanem a TB. ellátások igényléséhez ad fontos információkat. Az egy dolog, hogy más információ is kinyerhető ez által belőle. :)

2020. szept. 18. 05:27
 14/15 A kérdező kommentje:
Na mindegy akkor nem kamuzok. Nem mintha most nagy veszély fenyegetne, hogy felvesznek bárhova is. 😅😐😥
2020. szept. 18. 08:45
 15/15 anonim ***** válasza:

"Ez így túlzás. Érvényes mindegyik, csak lesz egy "frissen" kiállított, jó esetben abban folytatják a további kitöltögetéseket..."

Rosszul fogalmaztam, nem érvényét hanem aktualitását veszti. :)

2020. szept. 18. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!