A közgazdászok mindig ilyen sokat kerestek?
Persze, közgazdasági alapszak sok van, sokkal inkább üzlet képzéseknek nevezném a legtöbbet.
A kérdésre visszatérve, elég jól keresnek.
A legtöbb ismerősöm akik ilyen szakon végeztek, pár év tapasztalat után megkeresnek nettóban 400-at.
Van, amelyikük HR vezető, még többért is, mint 400e, van mindenféle jó juttatása, céges autója.
Amiben hasonlóak,hogy mindegyikük ambiciózus.
Tudatosan, szinte tervszerűen építik a karrierjüket.
Én megmerném kockáztatni, akik ezekre a képzésekre járnak, a többségük ambiciózus személyiség.
Sokkal több ambiciózus emberrel találkozok közöttük, mint a műszaki vonalon.
Én közlekedésmérnökként végeztem, de a szaktársaim huszonévesen is olyanok voltak, mint a gyerekek.De, a többi műszaki szakon is hasonló volt a helyzet.A többségnél nem volt komolyság, ambíciók.
Akiket ismerek, ők sem kimondottan gazdagok.
Viszont, van mit a tejbe aprítaniuk.
Magyar viszonylatban, elég jól élnek.
Egyáltalán nem sok ez... Pesten megkeresnek 400-at, vidéken ennek felét.
Egy kőműves, villanyszerelő, gázszerelő ennél sokkal jobban keres. Főleg vidéki viszonylatban.
Amúgy műszaki vonalon is jóval magasabb a fizetés mint gazdaságin.
Azért ambíciózusak, mert a legtöbb gazdasági szakon inkább a soft skillet számítanak, tehát a talpraesettség, meg hogy el tudd adni magad, nem pedig a tényleges szakmai tudás
De amúgy tényleg lószar az a 400 nettó
Közgazdászként ennyit keresek Bp.-en 2 év tapasztalattal, és ez engem frusztrál.
Attól, hogy van pár államnak dolgozó diplomás, meg bolti eladó, recepciós, stb., akik kevesebbet kapnak ennél, még nem olyan jó fizetés.
Nagyon nagy a verseny a munkaerőpiacon.
Ki lehet jönni belőle, de meggazdagondi nem.
Ha valaki CFO/Head of Finance, ők kaphatnak 700-1.1m nettót, de csak egy kell belőlük minden céghez.
Műszaki vonalon többet lehet kapni. Mondjuk oda magasabb IQ is kell általában
De én és még sokan mások, így sem mennék el fizikai munkára.
Inkább legyen akkor 400, de szép irodában/home office-ban, és abban a tudatban, hogy legalább az eszemért kapom azt a pénzt.
Nyolcas, szuper általánosítást sikerült összehozni :) Ismerek csomó fővárosi, légkondis irodában dolgozó értelmiségit aki úgy tölti a szabadidejét hogy az otthoni sör bontás helyett különféle bárokban, romkocsmákban és szórakozóhelyen baszik be:D Könnyűdrogok szintúgy mennek.
Most akkor mondjam azt, hogy ugyanaz pepitában? Ugyan már...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!