A mavnal egy palyamunkas mennyit kap kézhez érettségivel?
"Úgy tudom iskolai beosztastol függ az alapbered"
Rosszul tudod.
Vannak szakképzettséget igénylő MUNKAKÖRÖK (erre adják a garantált bérminimumot, ami magasabb a minimálbérnél) és szakképzettséget nem igénylő munkakörök, ami akár minimálbéres is lehet.
Pl. a pék szakképzettséget igénylő munkakör, de az építőipari segédmunkás vagy egy takarító munkakör nem igényel szakképzettséget - így az minimálbéres.
A mennyit keres kérdésekre meg az esetek nagy részében itt a gyakorin nem nagyon érkezik válasz - lehet, erre sem fog.
Azt nem értem miért nem lehet pontosan kiírni az álláshirdetésben a bruttó bért hissz úgyis el kell mondaniuk később
Már láttam sokan kiírják de a legtöbb még mindig nem.
Minimálbér+műszakpótlék, amikor havazás van és be kell menni akkor hópótlék.
Szomszédom Kelenföldön dolgozik ott is ennyi 140 nettót kap 20 év gyakorlattal, az az érdekes ,hogy nálunk több irodista van nettó 3-400 nettós fizetéssel ,mint pályamunkás. Irodai pozíciók apuka anyuka által kerülnek be az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!