Hogy dolgozzam fel, hogy ötösre államvizsgáztam az egyetemen, de legszívesebben hazamennék, ahol nem tudnék elhelyezkedni vele?
Nem értem, miért kell bántani a kérdezőt.
Nem életvezetési tanácsot kért és nem is kioktatást az álláskeresési kérdésekben. Aztán meg jönnek az ilyen 6-os válaszolóhoz hasonló emberkék, akik azt hiszik, az egyetemeken minden a büfészak kategória, kivéve az IT-hoz köthető területek, meg a mérnökök és társaik. Szánalmas az ilyen. Aztán meg kiderül, hogy még angolul se tud az ember, de oktatni már azt tud.
Kérdező, vedd számításba, mi érné meg jobban neked. Most még fiatal vagy és könnyebben veszed a drasztikus változásokat. Ugyanakkor semmi se végleges. Kipróbálhatod ezt is, meg azt is. A nagyvárosi életet is. Én is megye székhelyen tanulok (most fogok végezni) és nekem az a policy-m, hogy ugyan hiába vagyok megyeszékhelyen (ahol kevesebb a lehetőségem) és nem Budapesten, de itt és most sokkal jobban élek, mintha éppen most Pesten lennék. Ugyan kevesebb itt a bevételem (egyetem mellett gyakornok vagyok) és abszolválás után is kisebb kezdő bérekre számíthatok, de a kiadásaim is jóval kisebbek. Összességében, Budapesten nem engedhetném meg magamnak azt az életet, mint itt. De ha Budapesten lennék, ott sokkal-sokkal jobb kilátásaim lennének álláskeresés és karrier építési lehetőségek terén. Nem tartom kizártnak, hogy az egyetem végeztével megpróbálnék ott is érvényesülni.
A lényeg, hogy ne ragaszkodj túlságosan a megszokotthoz, merj változtatni és ne félj az élet kezdéstől. Az első lépések a nehezek, utána már könnyebb lesz.
Tudod a kérdezőről az egyszerű zsidó ember jut az eszembe, aki folyton panaszkodik istennek hogy milyen szegény. Erre azt mondja isten : Legalább egy lottó szelvényt vegyél hogy lehetőségem legyen segíteni neked !
Nem tudom mit képzelnek a pályakezdő fiatalok az álláskeresésről. Midenki hasra fog esni az ötös diplomától. Lóf..szt. A legtöbb emberenek ötös diplomával is meg kell dolgozni az állásért.
Ez nem csak abból áll, hogy naponta felmegy a profession-re és megnézi hogy még mindig nem adtak fel neki hirdetést.
Az állások nagyobb részét hirdetés nélkül töltik be. Nem kötelező hirdetni. Aki jó helyen van az nyert. Ehhez viszont mozgolódni kell.
Feltérképezni a helyi cégeket ahol potenciális munkalehetőség lehet. Felvenni a kapcsolatot, bemutatkozni, érdeklődni, ismerősökkel barátokkal, szülők barátaival beszélni.
Tudom sok munka és hálátlan mert a nemleges válaszok elkeserítik az embert.
De aki még nem küldött el 50 önéletrajzot mit akar ? Mi az elképzelés ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!