Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy 20-as pár mennyiből él...

Egy 20-as pár mennyiből él meg normálisan?

Figyelt kérdés
Direkt rövid kérdést írtam ki, a lényeg, hogy ma Pesten saját tulajdonú lakásban úgy minimum 500-600 nettó alatt az élet kb csak vegetálás. Csak én érzem ezt? Mi a véleményetek?

2020. szept. 4. 13:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

@19 Értelemszerűen nem nyomorgás, de 2-3 nagyobb váratlan kiadás már komoly problémákat okozhat. Azt sem nevezném pénzkidobásnak, ha egy pár havonta kétszer kiszakad otthonról és elmegy egy étterembe vagy színházba (nyilván nem most, de beszéljünk általánosságban) meg évi egyszer kényelmesen tud nyaralni az egész család mondjuk 10 napig. Bármelyik gyerkőcről kiderülhet, hogy például autista vagy van valamilyen tanulási zavara és szüksége van speciális foglalkozásokra, lerobbanhat teljesen az autó, elveszíthetitek az állásotokat, kialakuló ételérzékenység miatt szükséges lehet jóval drágább étrendre átállni, közbejöhet egy tartós betegség.

450-ből vidéken, saját ingatlanban, hitelmentesen nyilván meg lehet élni, viszont ezer dolog rengetheti meg könnyedén az anyagi biztonságot. Valamint sokaknak az már vegetálás, ha nem utaznak, szórakoznak, önfejlesztenek folyamatosan, nem újítják fel a házukat amint szükséges, satöbbi. Nagyon különböző igények vannak, a válasz túl erőteljesen volt megfogalmazva, ez nyilvánvaló, viszont az is tény, hogy óriási különbségek vannak abban, hogy mennyi pénzt költ az ember egy nagyvárosban (Magyarországon ez egyedül Budapestet jelenti mondjuk) meg bárhol máshol, mert egyszerűen mindig van mit csinálni. Egy sima kollégákkal sörözés pénteken bőven 10k felett van, ha esztek is valami nem túl drága helyen, egy színházjegy 3-8k, egy mozi valami nasival 3-4k, plusz bármilyen szolgáltatás, legyen az fodrász vagy állatorvos, jelentősen drágább, mint az országban bárhol máshol. Egy egyszerű vérvételért meg általános vizsgálatért 20k felett fizettem, pedig nem valami menő luxus állatorvosi rendelőbe viszem a macskáinkat.

Egyszerre van neked igazad és a kérdezőnek is.

2021. jan. 22. 12:34
 22/24 anonim ***** válasza:

#21 te valamit félreértettél :)

Nem okoz gondot a váratlan kiadás mert van megtakarítás. Bár nem tudom mi számít egyáltalán váratlannak?!

Például egyeseknek már a néhány tízezer forintos autó javítás is 'váratlan'. Nekünk is volt ilyen 'váratlan' autó javítás(kb 100e Ft tavaly), de azt beleszámoltam, úgy jött ki a 450es átlag.

Igazából alap szükséglet ennél kevesebb, csak ugye szinte minden hónapban van valami ami megdobja: egyik hónapban 100e autó javításra, máskor 100e szülésre, megint máskor nyaralás vagy egy új, drágább háztartási gép... Azt figyeltem meg, hogy szinte minden hónapban van valami. Így erre készülni kell, ezekkel átlagot számolva jön ki a 450.

A 450 feletti részt pedig nem költjük el. Vagy majd talán egyszer egy nagyobb lélegzetű ház felújításra.

Amúgy Budapesten élünk, de nem szoktam sörözni járni.

Színház lehetne, de egyrészt covid van, másrészt kicsik még hozzá a gyerekek. Nyaralni, kirándulni, állatkertbe stb szoktunk menni.

Nem értem miért olyan fura, ha nem szórja valaki két kézzel a pénzt?

2021. jan. 22. 14:32
 23/24 anonim ***** válasza:
#22-es: szerintem az előtted lévő válaszoló úgy értelmezte, hogy az összbevételetek 450 ezer ft és nem a kiadásotok annyi.
2021. jan. 22. 18:40
 24/24 anonim ***** válasza:
Na igen, azért is javítottam ki. A megélhetés az szerintem a jellemző éves kiadás. Teljesen mindegy, hogy ezen felül 100-200-500 ezret vagy többet tudunk felretenni hosszú távú célokra. Az nem a megélhetés.
2021. jan. 22. 20:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!