A munkáltatók, hr-esek miért nem hajlandóak kiírni egy álláshirdetésnél, hogy ha vérvétel, ilyen-olyan minta kell a munkába álláshoz?
Tehát pl. megtetszik az embernek egy álláshirdetés, mondjuk elmehet interjúra. Azonban ez az ember fél a tűtől, vagy valami baja van a vérvétellel. Aztán szépen beleéli magát, hogy milyen szuper lesz a munkahely, majd kiderül, vérvétel kell.
Ha kiírnák a hr-esek meg a munkáltatók azt, hogy kell székletvizsgálat, vizeletvizsgálat, vérvétel, akkor legalább azok, akiknek ez nem jó, nem jelentkeznének a hirdetésre, így nem futnának felesleges köröket.
Nekem evidens, hogy lesz valami egészségügyi vizsgálat.
Ez gyakran vérvételt is jelent. Bennem fel se merült eddig, hogy gond lenne, pedig nem vagyok olyan jóban a tűvel én se.
(Igazából nekem csak előny egy minél alaposabb vizsgálat, én fogok megtudni infókat az egészségemről - jó volt, mikor gyógyszeriparban kaptam állást, egy tüdőröntgenes vérvételes fullextrás kivizsgálás volt, én örültem neki.)
Köszi mindenkinek az értelmes választ. :)
Nem vagyok őrült, csak én, ha lehet, kihagynám a vérvételt. Nem drogozás és társai miatt, hanem fóbia miatt.
Eddig, ahova mentem, nem kellett vérvétel. max. tüdőszűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!