Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkáltatók, hr-esek miért...

A munkáltatók, hr-esek miért nem hajlandóak kiírni egy álláshirdetésnél, hogy ha vérvétel, ilyen-olyan minta kell a munkába álláshoz?

Figyelt kérdés

Tehát pl. megtetszik az embernek egy álláshirdetés, mondjuk elmehet interjúra. Azonban ez az ember fél a tűtől, vagy valami baja van a vérvétellel. Aztán szépen beleéli magát, hogy milyen szuper lesz a munkahely, majd kiderül, vérvétel kell.

Ha kiírnák a hr-esek meg a munkáltatók azt, hogy kell székletvizsgálat, vizeletvizsgálat, vérvétel, akkor legalább azok, akiknek ez nem jó, nem jelentkeznének a hirdetésre, így nem futnának felesleges köröket.

2020. szept. 4. 07:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem evidens, hogy lesz valami egészségügyi vizsgálat.

Ez gyakran vérvételt is jelent. Bennem fel se merült eddig, hogy gond lenne, pedig nem vagyok olyan jóban a tűvel én se.

(Igazából nekem csak előny egy minél alaposabb vizsgálat, én fogok megtudni infókat az egészségemről - jó volt, mikor gyógyszeriparban kaptam állást, egy tüdőröntgenes vérvételes fullextrás kivizsgálás volt, én örültem neki.)

2020. szept. 4. 11:29
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek az értelmes választ. :)

Nem vagyok őrült, csak én, ha lehet, kihagynám a vérvételt. Nem drogozás és társai miatt, hanem fóbia miatt.

Eddig, ahova mentem, nem kellett vérvétel. max. tüdőszűrő.

2020. szept. 4. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!