Gyógypedagógia?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hiányszakma, de ez nem feltétlen jelenti azt hogy jól keresne.

Jelenleg milyen Magyarországon gyógypedagógusként dolgozni? Megéri?

Mindig is volt türelmem a gyerekekhez, és az iskolában is nagyon jól kijöttem az autistákkal, stb., ezért leginkább a pszichosérült gyerekek irányába 'mozdulnék' tovább. Jelenleg középsulis vagyok, jövőre érettségizek.

Nem a gyógypedagógia lenne a végcél, másoddiplomához kell majd egy alap, plusz szerettem volna egy szakmát biztos pontnak, amit össze is tudok kombinálni a célommal. Ilyen szempontból jobb lett volna valamilyen tanári kar, de én leginkább csak biológiát tanítanék, más tantárgyban nem lennék benne...

Érdekelt még a pszichológia, de hétköznapi emberek hétköznapi problémáival nem szerettem volna terhelni magam, mert elég empatikus típus vagyok. A pszichiátriát pedig a kémia miatt passzoltam, ugyanis abban elég gyér a teljesítményem (a jegyem mindig hármas-négyes volt, de sosem értettem az anyagot) .

Szóval gyógypedagógián gondolkozom, de nem igazán tudom, hogy hogy működik a rendszer. Van, aki magánban dolgozik, és valaki intézményben, vagy hogy van ez?

Utánakerestem, de nem igazán találtam semmit, amit felhasználhattam volna. Ha valakinek van türelme és tapasztalata, kérem írja le, vagy akár linket is küldhetne, amin erről írnak és hiteles. Köszönöm!

2020. aug. 25. 12:06
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Jellemzően állami intézményekben dolgoznak a gyógypedagógusok, iskolákban, nevelési tanácsadókban. A fizetésük a diplomások között rendkívül alacsony, kezdőként a garantált bérminimum környékén keresnél.
2020. aug. 25. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!