Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetértetek ezzel? „amennyit...

Egyetértetek ezzel? „amennyit 2020ban egy átlagos szabolcsi keres – nettó 176 445 ft-ot– 2011ben, vagyis kilenc évvel ezelőtt keresett egy átlagos fővárosi lakos?

Figyelt kérdés

„Annyit, amennyit 2020 első negyedévében egy átlagos szabolcsi keres – nettó 176 445 forintot –, 2011 első negyedévében, vagyis kilenc évvel ezelőtt keresett egy átlagos fővárosi lakos.“

[link]

MICSODA???????????

Fővárosi diplomás munkavállaló vagyok, itt születtem, itt élek jó 40 éve, soha máshol nem éltem és nem dolgoztam.

Nettó 176.000-et soha az életben nem kerestem. Soha!!!!!!!

Pedig diplomás vagyok ennek megfelelő munkakörben lassan 20 éve mióta kijártam az egyetem(eket).

A mostani nettóm 160.000.

2011ben (megnéztem ) 98.000 volt a nettóm.

És már akkor is ugyanott és ugyanazt dolgoztam amit most.

??? ezek a statisztikák honnan jönnek??

Bár ismerjük a mondást, a hazugság fokozása: Kis hazugság, nagy hazugság, oltári hazugság és... statisztika.

2020. aug. 17. 14:33
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Építkezésen segédmunkásként megvan a nettó 300 ezer
2020. aug. 17. 20:04
 22/39 A kérdező kommentje:
az a tied lehet. nem kell a 300 ha trógerként kell megkeresni. akkor se kéne ha 3x300at adnának. nem, ha trógerkodni kell érte
2020. aug. 18. 08:18
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mert a kétkezi munka trógerkedés. Gratulálok az életszemléletedhez...

Mondom ezt egyébként a légkondis irodámban ülve. De nem vetem meg, nem ítélem el a kétkezi munkát. Miért is kellene? Aki becsületesen dolgozik és eltartja belőle magát/családját, az mind becsülendő szerintem.

2020. aug. 18. 08:41
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Volt egyszer egy ismerős nő, nagyon el volt keseredve, egyedül nevelte a 12-13 éves forma fiát. Ki rúgták és nem volt már hónapok óta munkája, a családipótlékból meg valami kis tartásdíjból éltek. Kérdezte, nem-e tudok valamit szerezni neki. Én beajánlottam egy gyárba, ahol nem kell megszakadni, sok nő dolgozik, nem nehéz munka és aránylag jó fizu van, jutalmakat is szoktak adni. Fel volt háborodva, hogy mit képzelek én, mikor ő diplomás! Ok, akkor edd meg a diplomámat. Konklúzió az nincs.
2020. aug. 18. 09:19
 25/39 A kérdező kommentje:

"Igen, mert a kétkezi munka trógerkedés"

A kétkezi munka önmagában NEM az, a segédmunka az AZ.

Mert SEgédMUNKA. Az még hagyján hogy fizikai de nyilván azért segéd mert aki csinálja szarhoz se ért, csak a malterosvödör cipeléséhez.

Szakmája NINCS. ha lenne nem lenne nem lenne segédmunkás. Vagyis egy TRÓGER.

2020. aug. 18. 12:48
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Ritka nagy ostobaság, amit írsz, már ne haragudj. Attól még lehet rendes ember, mert nincs szakmája. Inkább legyek segédmunkás, minthogy segélyből kelljen eltartanom a családomat. Btw azért mert segédmunkás, még lehet szakmája. Ha szaki mellé megy el dolgozni, akkor legtöbben segédmunkásként jelentik be az embert. Szóval eléggé beszűkült a látóköröd.
2020. aug. 18. 12:59
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

"Azért milyen marha érdekes hogy a legszélesebben vett ismerősi körömben sincs senki nettó 200-at elérő bérrel, de 1 db ember se."

Az enyémben meg olyan nincs, aki 200 alatt. Talán 1-2. Most akkor? Pedig nem Bp, bár páran oda járnak be dolgozni, de nem mindenki. Sőt, még csak nem is mind diplomás, bár a nagy részük igen.

2020. aug. 18. 13:08
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező el vagy ám tájolva kicsit. Amikor bemész a Tescoba akkor nem azzal fizetsz a kasszásnak hogy bemondod, hogy te egy igazi értelmiségi diplomás ember vagy. Hanem a pénzzel amit kapsz.

A te esetedben a nettó 160 gyakorlatilag a röhej tárgya. Ezért tanultál te az egyetemen, hogy egy beidomított gyári melós többet keressen?

Mondjuk gyanítom valami piacképtelen ia végű "diplomád" lehet, ez pont ennyit is ér.

Tudod te mi a 160 nettó? Egy marék rizs!

2020. aug. 18. 13:17
 29/39 anonim ***** válasza:
Nem látjátok, hogy ez egy t... ?
2020. aug. 18. 13:26
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Kezdelek érteni. Azért dolgozol irodában 150.000 forinttal kevesebbért, mert azt menőbb bemondani, amikor megkérdezik mivel foglalkozol. El kell hogy keserítselek, de senki nem néz tőle fontosabb embernek.

A fizetésedből ítélve, te is irodai segédmunkát végzel.

2020. aug. 18. 13:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!