Szerintetek miért ilyen alacsony minden területen a fizetés?
Nemzetközi viszonylatban a gazdag magyar sem annyira gazdag, mint a többi külföldi.
De az a nagy helyzet, hogy a jólétbe születni kell, egyébként a te emberöltődben nem lesz meg.
Nem azért a 20 fillérért, de van egy ismerősöm, akinek milliárdos szoftverfejlesztő cége van, és most vett tiptop házat 60 millióért.
Akkor az, akinek 350 a fizetése, miért akar 80-100 misiért? Miért nem a saját szintjén tűz ki célokat?
1. Van Pesten ház 50-60 millióért is, arról nem tehet senki ha neked derogál Csepel meg Rákoscsaba.
2. Kapitalista országokban általában házat venni átlag fizetésből 30 év hitellel szoktak. Nyugat-Európában is, Amerikában is. Ismét: arról nem tehet senki, ha neked derogál hitelt fizetni.
3. Nem áll meg 1 milliónál a bér itthon (amennyiben bruttóról beszélünk), nekem is magasabb ennél, és nem én keresem a legtöbbet az ismerősi körömben. Arról nem tehet senki, ha a te tudásod nem ennyire piacképes.
4. Havi 5-10 millió bért még Svájcban sem keresnek sokan, ne legyenek már ennyire irreálisak az elvárásaid. Szerinted az lenne a normális, ha évente vehetnél 100 milliós házat kp-ra?
Sehol nem veszel már lakást hitel nélkül egy nyugati nagyvárosban, de még nagyon vidéken sem. Itthon azért még vidéken megfizethetők a házak.
Egyébként 350 ezerből miért nem veszel fel hitelt? A hitellel semmi gond nincs, ha tudod fizetni és 350-ből bőven kijön. 20millió forintot felvennél, akkor kb 110et fizetnél havonta 20 évig. De ha hosszabb távra veszed, kevesebbet fizetnél. Ha van biztos szakmád, ami keresett és nem függsz a munkahelyedtől vagy a fizikumodtól, akkor a hitel a legjobb opció.
Rezsi után is 180 biztosan maradna, ami szerintem elég jó itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!