Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hülyeség lenne kilépni? Nem...

Hülyeség lenne kilépni? Nem tudom, mit csináljak.

Figyelt kérdés

Bekerültem egy jónevű céghez, a pozícióm passzol a diplomámhoz, nagyon örültem neki, rettentő lelkes voltam.

Nem kaptam betanítást, semmit, pedig rengeteg feladat és felelősség van rajtam. Az elődeim gyorsan léptek ki, az egyiktől kaptam a kilépő napján infókat, de az édeskevés volt. Most menet közben derülnek ki a problémák, fejetlenség van mindenhol, a hibáimból tanulok, de nem akarok ezzel másoknak rosszat okozni. Egy hónap múlva már gyomorgörccsel jártam be dolgozni, sokat sírok a mai napig, a főnököm ha beszél velem, csak lecseszni tud, nagy feszültséget generál az irodában. Még van egy kicsi a próbaidőmből, most hamar felszabadulnék. Félek azonban attól, hogy elvesztek egy ilyen pozíciót. Amikor kezdett rosszabb lenni a dolog, úgy voltam vele, hogy kibírok legalább 1 évet itt, jó is lesz az önéletrajzomba, de most úgy érzem, hogy ha most kirúgnának, én köszönném meg a legjobban. Kirúgni meg nem fognak, mert nincs emberük.

Teljesen rányomja a bélyegét a napjaimra, nem bírok aludni, sokszor felébredek éjszaka, hogy vajon mindent jól csináltam-e, a magánéletemben szuper szakasz van, de azt sem tudom élvezni igazán, mert állandóan ezen pörög az agyam.

Nem tudom, mit kéne csinálnom :(

A hozzám tartozó csapatba jöttek új emberek, őket már egy összeállított oktatóanyaggal vártam, hogy ne egy nagy semmit kapjanak, mint én.

Megéri itt szenvedni gyomorgörccsel, félve, sírva és abban reménykedni, hogy a sok lecseszés és incidens után talán jobb lesz?

Vagy engedjem el ezt a céget és vágjak bele az ismeretlenbe?

2020. aug. 14. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Ha szereted, ha fáj, akkor maradj.
2020. aug. 14. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Épeszű embernek ez nem kérdés. Már rég kikellett volna lepned
2020. aug. 14. 14:20
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Ha úgysem fognak kirúgni, akkor mit idegeskedsz rajta, ha lebasznak? Engedd el! Nem kell a lelkedre venni aztán kész. Nyilván nem mindenki tud leszarom módban dolgozni, de itt valószínűleg az lenne a legjobb megoldás.
2020. aug. 14. 14:30
 4/10 A kérdező kommentje:

Na ezaz, hogy sajnos nem tudok leszarom módban dolgozni. A csoportomban lévők nyilván nekem panaszkodnak, én továbbítom a főnökömnek, na ő viszont leszarja, így alig van változás.

Óriási felelősség van rajtam, szavam viszont alig, a főnököm az isten mindenben.

Máshol jobb lenne? Vagy sok helyen van ilyen káosz és feszültség?

Ha "csak egy" munka lenne, akkor már rég nem gondolkoznék ezen, de mivel szakmailag nekem ez elég top pozíció, ezért nehéz a döntés :(

2020. aug. 14. 14:39
 5/10 anonim ***** válasza:
97%
Lehet máshol jobb lenne, de lehet, hogy nem. Nekem 1 év kellett ahhoz, hogy megtaláljam a helyem egy olyan munkahelyen ami jól is fizet és a társaság is viszonylag jó és persze a főnök hozzáállása. Itt sem mondom, hogy nincsenek konfliktusok meg nézeteltérések, néha a munka is nehéz, de én már azt látva máshol milyen nem váltok. Nem szimpatikus a főnököm, mert nagyon ostobán és durván tud viselkedni, ha valaki szabadságot akar kérni vagy lebetegszik, de engem nem érdekel, mert kimegyek a kapun és nem érdekel a munka onnantól csakis a párom és az otthoni teendők. Ha csak gyomorideggel tudsz dolgozni annál még az is jobb, ha kockáztatsz és elmész máshova. Lehet találsz a szakmádban másik munkáltatót ahol jól érzed magad.
2020. aug. 14. 14:46
 6/10 anonim ***** válasza:
97%
Lépj ki. Mert további plusz negatív dolgokat szedsz be egy ilyen helyen. Nem éri meg.
2020. aug. 14. 14:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Fura, hogy felteszed ezt a kérdést, mert te tudod mi jó neked. Én biztos nem csinálnék egy olyan munkát, ami gyomorgörcsöt okoz.
2020. aug. 14. 15:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha bőven magasabb vagy jobb pozíció így karrier elején, mint amit máshol kapnál, akkor böjtölj ki 12-18 hónapot, tapasztalattal sokkal könnyebben találsz hasonlót máshol, ha meg felmondasz, lehet hogy 3-4 évvel hátráltatod a karrieredet, ami hosszútávon simán lehet tízmilliós nagyságrendű mínusz fizetésben egy élet alatt.

Amúgy milyen poziról van szó?

2020. aug. 14. 20:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Lépj ki. Én 3 hónapig csináltam ezt. Amikor már éjszaka is sírva ébredtem, rájöttem, hogy lépnem kell.

Nem mondtam fel azonnal, hanem elkezdtem munkát keresni. Csak akkor léptem, amikor találtam. Meglepően gyorsan ment, 2 hét múlva már volt is új helyem.

A tudat, hogy hamarosan elmehetek, de nem ész nélkül teszem, megnyugtatott, könnyebb volt elviselni a napokat.

2020. aug. 14. 22:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sose értettem ezt a mentalitást. Tied a cég? Vagy talán a jóbarátaid, akiket sajnálnál? Ha nem, akkor meg..? Veled van a baj, és ha nem változtatsz a hozzáállásodon, akkor máshol se lesz jobb, mert ez totál szervilizmus, amit fel is ismernek és ki is használnak.

Még akkor megérteném a gyomorgörcsöt, ha belevittek volna valami bűncselekménybe, vagy valami olyan konstrukcióba, hogy ha bukik a cég, akkor te is buksz egy hatalmasat. Arra azt mondanám, hogy hülyeség ellen nincs orvosság, akkor kellett volna rendkívülizni mikor megpróbálták. De hát még csak ez sincs.

Én a helyedben egy ilyen helyzetben keményen visszaszólogatnék a lecseszésekre, vagy csak szó nélkül otthagynám a főnököt miközben beszél hozzám.

A többi munkatársnak meg megmondanám, hogy nem vagyok üzenőfal, ez egy munkahely, ha valami problémájuk van, és hivatalosan is jelezni akarják a főnökség felé, akkor írják le papírra és írják alá, aztán akkor azt továbbítom. Egyébként meg hagyjanak békén.

Ezekkel az intézkedésekkel mindjárt nyugisabb lenne az élet, legfeljebb kirúgnak, de hát azt mondod, az se érdekel, szóval no problem.

2020. aug. 16. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!