Itthon miért a kapcsolatokra, korrupcióra épül minden?
Relatív sok jómódu embert ismerek, de egy kézen meglehet számolni hányan értek el sikert önerőből.
Valaki a családi vállalkozást viszi, valaki a polgármester haverja, valakinek a pályázat elbírálok között van embere, és még ezt lehetne sorolni különböző példákkal.
Ellenben ha egy átlag ember elkezd vállalkozni, jóformán képtelenség munkát szerezni, mert az ilyen emberek előtte vannak.
Természetesen 3-4 százezres vicc pénzeket meglehet keresni alkalmazottként is, de én nem erre a szintre gondolok.
Például: amikor valaki az útjára kerül, és halad rajta próbák tömegét veszi sikeresen, ilyen helyzetben jön az ördög-és sikerrel kínálja meg, anyagi sikerrel és neked mint hivőnek döntened kell, hogy mi alapján folytatod az utad: Isten beszéde és utasítása alapján, vagy elveszed a tálcán felkínált sikert.
Isten tiltja a korrupciót, a kenő pénzt, a kamatot-beleértve az uzsora kamatot is. A kenő pénzt, ajándékot már ha elfogadod, már elbuktál. Még akkor is ha látszólag az utolsó fillért is kapod meg, hogy ne éhez. Akkor is. Ilyen helyzetben dől el ki hol áll. Ki mit tesz.
14+ Én például egész életem folyamán sosem adtam kölcsön úgy pénzt, hogy kamatot kérjek rá.
De itt van a korrupció: sosem fogadtam el még életem folyamán kenőpénzt, sem ajándékot. Még akkor sem ha szükséges lett volna. Soha, egyetlen egyszer sem, pedig sokszor meg lettem kínálva vele.Pedig nem mai gyerek vagyok, és olyan a szakmám ahol ez napi szintű-és látom hogy kollégáim mit tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!