Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan mondjak fel egy megbízá...

Hogyan mondjak fel egy megbízást egy ügyvédnek ha az öcsém is érintett , és ,hogy őt ne érintse az , hogy én a megbízást semmisé akarom tenni?

Figyelt kérdés

Még csak megbízást kötöttem egy ügyvéddel aki már nem biztos, hogy jó pénzügyi ügyvédként öröklési hagyatéki tárgyaláson ha esetleg a 3. testvérünk tervez valamit ellenünk.

Eleve volt egy olyan lehetősé a megbeszélésen, hogy az öcsémtől függetlenítem magam a megbízólevélben de nincs az a papír nálam pedig az új példányt rakták elém , mégis az 1. változatot fotóztam le (talán elrakta az ügyvéd magának) ? Ami le van fotózva azon az áll hogy bennünket képvisel nem az , hogy engem.

Viszont félek felmondani neki , mert azzal lehet, hogy az öcsémnek is felmond aki nem akarja ezt.

Egy ügyvéd felmondhat az ügyfelének ha csak megbízásról van szó?

Először csináltatni kéne egy különállót viszont azzal külön kell majd kifizetni az ügyvédet ugye ? Pedig az ügyünk közös .

2020. aug. 12. 22:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nyilván a munkát kell fizetni, nem a simán eltelt időt. Miért nem beszélsz vele?
2020. aug. 16. 19:26
 12/14 A kérdező kommentje:

Azért mert nem akarom, hogy felmondjom nekem ha itt bizonytalankodom.

Egy hagyatéki tárgyalásról van szó, gondolom felesleges lenne 3 örökösnek 3 különböző ügyvéd ha 2 testvér nem akar rosszat egymásnak hanem összetartanak.

Visszatérve és össze foglalva a két lényeges kérdésre tehát :

1. Attól még , hogy az áll a meghatalmazásban, hogy "bennünket képvisel" (a testvéremmel), de az egyik lapon a csak én aláírásom egy másikon meg ugyanez a szöveg csak az öcsém aláírás szerepel, attól még külön személyként kezel az ügyvéd , ezért bonthatom fel könnyen úgy hogy az öcsém meg marad nála ? Ha jól értettem.

2.a Másik pedig, hogy nincs megbízási szerződés csak meghatalmazás mi a különbség a kettő között az ügyvéd és az ügyfele között/részéről ?

2020. aug. 16. 21:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Most nem értem; nem te akarsz felmondani neki!?

Ne haragudj, de nem fogom ötvenedszerre is ugyanazt leírni, szerintem teljesen érthetően elmondtam már nem is egyszer, hogy ez hogyan működik. Szerintem te csak szórakozol velem.

Ha komoly a dolog, a saját ügyvédeddel beszélj.

2020. aug. 16. 21:44
 14/14 anonim válasza:
Nem arról van szó hogy te összefogtál az egyik testvéreddel a harmadik ellen? Ha például az érintett testvér egy önkormányzati lakásban lakik, őt védi a szabály. A két testvér nem tud onnan pénzt követelni. Aki a főbérlő azé a benne maradt bútor.
2020. aug. 21. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!