Bruttó 400 ezer+cafateria fizetést elfogadnátok diplomás pályakezdőként Budapesten?
Simán elfogadnám. Jóval kevesebbet is elfogadtam 5 éve. Nem mondom, hogy nem volt nehéz, de ma már azt mondom, hogy nagyon megérte, hiszen ha nem lépem meg, ma nem keresnék átlagon felül. :)
Indulásnak jó, aztán feljebb kell tornázni.
2 szakirányú diplomával 20 szakmában eltöltött évvel a hátam mögött a garantált bérminimumot kapom ami bruttó 210.000 ft.
És soha az életben nem kínált senki nekem ennél többet.
Szerintem fogadd el, kezdésnek jó, aztán ha szerzel tapasztalatot, lehet feljebb lépni. Én bruttó 350-nel kezdtem, igaz vidéken (Gyöngyös).
El ne hidd, hogy itt mindenki fél millákat keres, szerintem a fele a középiskolát se járta még ki. :D
"szerintem a fele a középiskolát se járta még ki. "
Hát én kijártam az ELTÉT és a PPKE-t is, és mégis bruttó 210-et keresek 20 pályán eltöltött évvel.
15-ös nyilván nem rád gondoltam, hanem azokra, akik mindig előadják magukat, hogy kezdőként is nettó 5-600 ezreket kerestek. Süt róluk, hogy fingjuk nincs milyen pályakezdőként, csak hallották, hogy huuu IT az nettó 800ról indul mert milyen ultrakirályak lesznek. Aztán majd szembejön a valóság.
Nem mondom, hogy nem lehet ilyen kezdő fizu, de nagy szerencse kell hozzá. Vagy az, hogy ahol gyakorlatot töltöttél, oda tedd magad és utána egyből fel is vegyenek, vagy apuci/anyuci cégébe beültetnek, esetleg ők ismernek valakit aki beültet a pozícióba. De ezen kívül pályakezdőként nem nagyon fognak senki után kapkodni, még akkor se ha Józsi a blogján azt írta, hogy a nettó hárommilióval kezdett kőművesként. Budapesten még csak-csak van lehetőség, de vidéken... Arról ne is beszéljünk
Szóval egy bruttó 400 simán vállalható, amíg szerez pár év tapasztalatot, aztán utána lehet arcoskodni, hogy nettó fél milla alatt nem kelek ki az ágyból.
Volt nem egy évfolyamtársam hatalmas arccal, hogy na ő gépészmérnökként végzett, aztán ő már valaki és nettó 400 minimum, utána csodálkozott, hogy egy évig senkinek nem kellett. Aztán visszavett ő is, mikor pofánverte a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!