Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most a járványidőszakban ti...

Most a járványidőszakban ti HR-esek hogyan visoznyultok a külföldi munkavállalókhoz?

Figyelt kérdés

Kicsit forditott logikas a kerdesem. Most végeztem a Corvinuson Vezetes es szervezes mesteren es kulfoldon szeretnek szakmai gyakorlatot csinalni. Szerenvsere megnyertem hozza egy osztondijat is, igy a lakhatas is meglenne. Viszont hiaba adtam be vagy 40-50 helyre a jelentkezesem, 6 hónap alatt 3 interjum volt, azok is csak ismerkedo, screening interjuk. Egyetem alatt nem dolgoztam, elotte voltam egy evig gyakornok egy nevesebb multinal, angolul es nemetul felsőfokon beszelek, illetve spanyolul es portugalul is kozepfokon. Diakszervezetben is voltam vezetosegi tag, es a diplomam is kivalo. Ehhez képest megis azt tapasztalom, hogy a cegek 2-3 het varakozasnutan visszadobjak a jelentkezesem, persze 0 indoklassal, de azert remelik, hogy meg hallanak felolem.

Kivancsi vagyok, hogy ha mostanaban egy kulfolditol kaptok jelentkezest, akkor inkabb preferaljatok a magyar munkavallalokat, legyen az barmennyire is tapasztalt? Vajon a Covid miatti bizonytalansag allhat itt a hatterben, esetleg mas jobban matchcsel a pozival, vagy tobb a tapasztalata? Sajnos mindig olyan szukszavu visszajelzest kapok, amibol nehez ezt eldonteni.

2020. aug. 9. 13:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk diplomakovetelmeny, hogy kulfdon csináljak szakgyakot. Akkor miert engednem el? Marmint ertem a celzast, de azert cegen belul sem ugy működik, hogy csak kikuldenek, barmennyire is nemzetkozi a ceg.
2020. aug. 9. 22:16
 12/23 anonim ***** válasza:

Az diploma-követelmény, hogy külföldön kell a szakgyak?

Nem elég Pesten?

Korábban úgy tudtam elég ott is.

Tévedsz, cégen belül van rotáció, de ez cégtől is függ. Az egyik korábbi cégem pl Brüsszelbe szokott embereket kirotálni.

Mindegy, ha ennyire akarod küldjél el még vagy 100 CV-t. Talán jobban tennéd ha keletfelé néznél. Vagy a szomszédba. Szlovákiában esetleg felvennének.

2020. aug. 9. 22:28
 13/23 A kérdező kommentje:

Ez egy nemzetkozi kettosdiploma program,amit csinalok, es ide kell kulfoldi szakgyak. Amit nem banok, mert tapasztalatszerzesnek megteszi, plusz osztondij is jar erte.

Csehorszagban es Lengyelorszagban probalkoztam, de most ott is nagy a pangas.

2020. aug. 9. 22:42
 14/23 anonim ***** válasza:

Pozsony? Bécs?

Ottani magyarokkal is felvehetnéd a kapcsolatot Facebook-csoportokban.

Közelre hamarabb felvesznek mint pl Belgiumba vagy Németországba.

Az a fő, hogy meglegyen. A saját időd vesztegeted most.

Sok sikert!

Ui. Linkedin-en is nézelődj. Bár gondolom ismered.

2020. aug. 9. 23:48
 15/23 A kérdező kommentje:
Persze Linkedin alap. :)
2020. aug. 10. 00:12
 16/23 anonim válasza:
Basszus, micsoda rosszindulatú hozzászólások. Az irígység süt belőlük. Az egyik hozzászóló jó féltékeny lehet, foggal-körömmel beszélne le a külföldi gyakorlatról, amikor ez alap a szakodon. :D Szerintem inkább ne hallgass ilyen kishitű kommentelőkre, tőlünk majdnem mindenkit felvettek Ny-Eu-i gyakorlatra (Pesti egyetem). Úgyhogy mindenképp próbáld meg! Szerintem sikerülni fog!
2020. aug. 10. 20:48
 17/23 anonim ***** válasza:

Igazad van, hagy bukjon bele. :D

Úgyse veszik fel, de hagy vesztegessen el rá még több időt. :)

Te aztán nagy segítség vagy neki.

2020. aug. 10. 21:03
 18/23 anonim válasza:
Nagyon rosszmájú vagy. "Hagy bukjon bele". Te jó ég, miket vagy képes írni...
2020. aug. 10. 21:08
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nen érted, hogy a te vakmerő, a semmire biztatgató irományodon ironizáltam, akkor nem értettél te semmit.
2020. aug. 10. 21:55
 20/23 A kérdező kommentje:

Uha nyugi sracok :D

#16 tavaly tolunk is, csak most ez a home office es csomo gyakornoki hely bekorlatozasa elegge megnehezitette a szitut. Azt en se ertem, hogy miert akarnak lebeszelni egy olyan valamiről, ami kotelezo a tanulmanyaimhoz. Nem senior poziba akarok menni, hanem egy szimpla par honapos gyakorlatra.:)

2020. aug. 10. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!