Nem vagyok elégedett, de ha az teljesülne, ami az elején volt, akkor az lennék. Mármint anyagilag. Más téren akkor se.
Egész nap a dolgaimat csináltam, most leültem gép elé, és már az "elégedett" és a "fizetés" szavak kihozták a dühömet. Ha nem akarsz 70%-ban off kiborulást olvasni, akkor ne menj tovább. És bocsi amúgy.
.....
Nem, KATA-sként vagyok alkalmazva és ki vagyok közvetítve (szépen mondva: ügyfélnél dolgozom kint) - ez utóbbinak látszólag nincs köze a pénzhez, de majd lejjebb írom.
Se fizetett betegszabi, se fizetett szabadság.
Jelenleg nincs is meg a heti 40 órám általában a válság illetve egy másik projekt miatt. Elvileg szeptembertől, szeptember közepétől foglalkoztatnának annyiban.
Egyébként szakmailag se fejlődök itt (eléggé más a munka, mint amire számítottam illetve mint amit interjún és első pár nap előadtak), akihez ki vagyok közvetítve, az a cég nem a legkorrektebb. Aktuális húzás, hogy heti 1 nap home office volt a Covid előtt, a Covid alatt heti 2-t ígértek. Ugye visszatértünk, pár hétre rá pedig minden home office-t elvettek (azaz nulla van, kivéve, ha jön a szerelő és kapsz engedélyt...). Indoklás: lassan, döcögve halad a munka. Arról mondjuk gondolom nem illik beszélni, hogy a teamleader-emmel beszélek, megígér valamit, de kér emailt, megírom az emailt és hetekig nincs semmi.... Vagy kapok emailben kérdést, továbbítom a tl-emnek további kérdésekkel és pár hét múlva rákérdez, hogy erre válaszoltunk-e... Hivatkozok a korábbi emailemre, majd arra már nincs válasz.Az ebédidő másfél órás, kávézások félórásak, dumálás megy egész nap, ha kérdezel, nem segítenek, ha tőled kell valami, akkor azt rögtön...
Én tanulok munka mellett és a munkát azzal a tudattal vállaltam el, hogy heti 1 nap home office... Majd a "próbaidő" (már amennyire katásnak ilyen van) vége után nemsokkal már tudtam, hogy 2 nap. Erre 0... Az iroda persze jó messze van.
Persze egyébként kommunikáció velem nulla, a teamleader abszolút nem vezetőnek való, a terület igazgatójának eszébe se jut, hogy hívjon be magához az irodába, ugyan mutatkozzunk már be egymásnak rendesen... Új ig. jön, neki se...
A fizetésem egyik hónapban 220 ezer ("nettóban", tehát miután kifizettem a kata adót és a könyvelői díjat), a másik hónapban 260 ezer (ami az én élethelyzetemben azért már nem rossz), a legeslegleslegjobb esetben pedig 320 ezer. Mert nincs meg a heti átlag 40 órám. Az "ügyfélnek" nem kellek annyiban, az én cégem meg nem mindig tud feladatot adni. Vagy épp szabit veszek ki egy nap hét közepi strandra...
Ha ne adj' Isten komolyabb bajom esik, hetekig semmi pénz. Szakmailag semmit se fejlődök, tanulhattam nyáron magamnak... Az "ügyfél" úgy bánik velem, mint egy kutyával. Az önéletrajzba azt se tudom, mit írjak, akkora 1 káosz ez a munka, de amúgy ez a 2 cégnév nem is hangzik túl jól a CV-ben...
A válság elég erősnek tűnik, konkrétan nincs is hova beadnom a jelentkezésemet. Amikor nagy nehezen, izzadságszaggal beadom, akkor csak az elutasítások jönnek. Legalább arra a sablonlevélre veszik a fáradtságot...
Az egyik cégnél, ahol beajánlós rendszer van, kinéz egy lehetőség pályakezdők számára, vagy hogy mondjam, de ott a fizu asszem valami 200-230 között mozogna. Mint itt a legrosszabb fizum. Viszont ott legalább szakmailag fejlődnék.
Plusz csapatban dolgoznék (itt egyedül, persze segítséget kapok, amikor kell), egyrészt modern és hasznos metodikákat tanulnék így, másrészt ezek a metodikák tippem szerint legalább bizonyos szinten kizárják a lehetőségét az olyan káosz kialakulásának, mint ami az én helyemen van.
20 éve eldöntöttem, hogy veszek egy 5 éves autót és nettó 150 ezer forintot akarok keresni havonta.
Mostanra sikerült. Az autó 25 éves és idén a nettó 150 is meglett.
8/6 ember ha magamat is beleveszem 9/7 elégedett amit jó neven veszek hiszen 50% alatt gondoltam.
5-ös: Igen, ezt sok helyről hallom
6-os: Vannak sokkal jobb munkák is ha katás vagy, nézz körül, én is katás vagyok és tanulok mellette, de keresek rendesen.
8-as: Látod, csak hinni kell magadban :)
9-es: :O Esetleg külföldön dolgozol? Ott vannak 1300-1500 eurós fizuk a gyári munkásoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!