Miért háborodtak fel sokan azon,hogy elvették a kultúrális szférában dolgozóktól a közalkalmazotti státuszt?
Én nem bánom mert egy ismerősöm is közalkalmazott s azt mondta elég sok kötöttséggel jár együtt. Meg ha ha sima alkalmazottak lesznek akkor megszűnik a bértábla, ami szerintem azért lesz jó mert lehet akkor jutalmazni. Nem lesz az hogy ha valaki többet dolgozik és kb. ugyanannyit kereshet mint aki pl. nem csinál semmit. Meg nekem a szabadságok is szimpatikusabbak alkalmazottaknál, mert ott nem a ledolgozott évek szerint számolják, hanem az életkor alapján járnak plusz pótszabadságok.
Meg a közalkalmazotti fizetések nemhogy nem versenyképesek hanem a mindennapi megélhetéshez sem elegendők, meg szerintem ez a bértábla dolog is elvavult már s a kormány is arra hivatkozott ,hogy modernizálni akarja.
Meg törvénybe foglalták,hogy a pénznek ugyannyinak kell lennie úgyhogy nem értem mire fel ez a felháborodás. (Mielőtt valaki le fidesz trollozna nem , nem vagyok az! :D)
Én nem láttam nagy felháborodást, nem voltak tömegek az utcán.
Amúgy ne legyenek illúzióid, biztos, hogy rosszabbul és nem jobban fognak járni a legtöbben. Majd kérdezd meg az ismerősödet 2 év múlva.
Eddig nem rúghatták ki őket csak azzal a feltétellel, hogy ha máshol felajánlanak nekik egy másik állást. Ez a kötelezettség szűnt meg technikailag.
Senki nem fog itt jutalmat kapni, nem lesz több pénz. Ha akartak, eddig is adtak jutalmat (főleg választási év előtti karácsonykor), ezt nem akadályozta se a bértábla, se a közalkalmazott lét.
"Meg ha ha sima alkalmazottak lesznek akkor megszűnik a bértábla, ami szerintem azért lesz jó mert lehet akkor jutalmazni."---Ennek a lehetősége eddig is megvolt!
Ezzel szemben a jelen helyzet arra jó, hogy szabadabban = OK NÉLKÜL is lehessen adni némely vezetőnek jutalmat, eddig sok papírmunka volt elvenni attól, aki a feladatot ténylegesen elvégezte. Az alapítványnak nem kell elszámolnia, hogy mire mennyit költ!
"Nem lesz az hogy ha valaki többet dolgozik és kb. ugyanannyit kereshet mint aki pl. nem csinál semmit. "---100%-ban egyet kell, hogy értsek ezzel a mondattal, a valóságban akit többet dolgoztatnak sajnos kevesebbet fog keresni!
Sok egyetemen is megszűnt a közalkalmazotti státusz, az előírt minimális óraszámot eltörölték, cserében a felettesed óráit is megtarthatod az eredeti fizetésed fejében, míg nekik előfordulhat, hogy csak papíron marad órájuk.
"Meg nekem a szabadságok is szimpatikusabbak alkalmazottaknál, mert ott nem a ledolgozott évek szerint számolják, hanem az életkor alapján járnak plusz pótszabadságok."---Első évben marad az eredeti szabadság mennyisége, továbbá ígéret, hogy 5 évig így marad.
Nem értem, hogy kinek lesz majd az jó szerinted, ha csökken a szabadnapok száma, kíváncsi lennék a véleményedre!
Szombati órákat az óraterhelésnél veszik figyelembe pl. van órád 8:30-10:10-ig, majd este utolsó 2 óra, elmegy vele az egész nap, nem fizetik, szabi sem jár érte.
"Meg a közalkalmazotti fizetések nemhogy nem versenyképesek hanem a mindennapi megélhetéshez sem elegendők, meg szerintem ez a bértábla dolog is elvavult már s a kormány is arra hivatkozott ,hogy modernizálni akarja."---Közel 20 éve nem emelték, de nincsen tervben, hogy a kövi 20 évben legyen rajta változtatás!
A modernizálás alatt csökkentést kell érteni, 3 évig továbbra is fizetnek, majd évenként elvonnak 20-40%-ot, jelenleg erről szól a dolog.
Az egyetemek egymással fognak versenyezni (versenyképes fizetés: kevesebb pénz, kevesebb ember, több munka), hogy melyik csődöl be később!
"Meg törvénybe foglalták,hogy a pénznek ugyannyinak kell lennie úgyhogy nem értem mire fel ez a felháborodás."---Nincs szó emelésről, a fizetés téged idézve "nemhogy nem versenyképesek hanem a mindennapi megélhetéshez sem elegendők".
Másrészről be van ígérve, hogy 3 év után csökkentés lesz, így talán még te is feltudod fogni, hogy miért nem tetszik ez az ismerősödnek, bár erős a gyanúm, hogy tévedek veled kapcsolatban :)
"(Mielőtt valaki le fidesz trollozna nem , nem vagyok az! :D)"---Balázska, ha "fidesz troll" lennél, akkor érthető lenne, hogy ilyen kérdést írsz ki, de mivel állításod szerint nem vagy az, így eléggé elszomorító az értetlenséged...
Kedves 5-ös! :)
Nem kellene talán ilyen arrogáns hangnemben írnod. Nem baj én normálisan válaszolok. :)
""Meg ha ha sima alkalmazottak lesznek akkor megszűnik a bértábla, ami szerintem azért lesz jó mert lehet akkor jutalmazni."---Ennek a lehetősége eddig is megvolt!" Hogyan? Nem volt meg mivel a bértáblában csak a ledoglogozott éveket és a végzettségedet számolják, legalábbis ahogy én tudom. Ismerősöm is ezt mondta. :) Ő amúgy nem bánja, hogy megszűnik közalkalmazottnak lenni de nem is örül neki. Azt mondta, hogy szerinte a sima alkalmazotti lét jobb, mert nem jár együtt ennyit kötöttséggel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!