Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jár-e a szerződéses utazási...

Jár-e a szerződéses utazási hozzájárulás akkor, ha a nyugdíjas munkavállaló ingyen utazik?

Figyelt kérdés

Nyugdíjas munkavállaló a szerződése szerint havi 10.000 ft utazási hozzájárulásra jogosult.

Elérte az a kort hogy ingyen utazhat.

Jár-e neki a 10.000 ft?

A cég szerint nem, mert amúgy is ingyen utazik, 0 ft-on nincs mit téríteni.

A munkajogász akit megkérdeztünk, szerinte meg igen, mert ha a szerződésben az lenne, hogy a felmerülő költségeket térítik meg akkor nem járna (0 ft a felmerülő ktg) de mivel a szerződés csak annyit ír hogy 10E utazásira jogosult, így senkinek semmi köze hozzá, hogy 0 ft-ért utazik vagy sem, ami le van írva , az jár neki.

Kinél van az igazság?

2020. aug. 6. 10:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Munkajogászt vagy nem kérdeztétek meg vagy egy hatalmas baromságot mondott. Eleve számla kell az utazásról a nyuggernek ami alapján fizetik a térítést. Ha nincs számla akkor nincs térítés. Ha 0 ft-ért utazik akkor evidens hogy nincs számlája.
2020. aug. 6. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs utazási költség, akkor nincs mit téríteni.
2020. aug. 6. 11:23
 3/8 A kérdező kommentje:

Na megvan a megállapodás, megkapja a pénzt visszamenőleg is 5 hónapra (amióta nem kapta) és ezután kapni fogja.

Semmit se kell leadni, se számlát se semmit.

Vicces is lenne ha le kéne adni mert 8 éve dolgozik itt, 8 éve kapja a pénzt erre, és soha az életben nem kellett leadni semmit.

Vicces lenne ha 8 év után derülne ki hogy le kellett volna adni.

2020. aug. 7. 07:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát akkor ez valami zsebbefizetős adócsalós vállalkozás lehet...

UGyanis számla nélkül egyetlen cég sem tud elszámolni semmiféle költséget...

2020. aug. 7. 09:07
 5/8 anonim ***** válasza:

"Semmit se kell leadni, se számlát se semmit."

Akkor hogy számolják el? Csak fiktív számlákkal feketén adót csalva tudják elszámolni. De ha ekkora adócsaló cég akkor egyáltalán minek van szerződése az öreggel? Semmi értelme. Sőt, ha ennyire törvénytelen a vállalkozás akkor minek erőlteti hogy évekre visszamenőleg kifizessen valami utazástérítést? Az egésznek semmi értelme és teljesen logikátlan.

Szerintem maga az egész kérdés is hatalmas kamu, minthogy megkérdeztek egy munkajogászt.

2020. aug. 7. 10:54
 6/8 A kérdező kommentje:

"Akkor hogy számolják el? Csak fiktív számlákkal feketén adót csalva tudják elszámolni"

nem tom én nem vagyok könyvelő de egyet tudok!

sok évet lehúztam az államig-ben és a bérletpénz mindig is úgy működött hogy a lejárt havi bérletet bemutattam. nem leadtam csak bemutattam. számlát sose kértek.

és ez az államig volt, minisztériumi kirendeltség nem egy jóskapista kft

2020. aug. 7. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne keverd az államigazgatást a magáncégekkel!
2020. aug. 7. 12:46
 8/8 anonim ***** válasza:

" számlát sose kértek."

Én 5 évet voltam államigazgatásban csak számla felmutatásával csak utólag fizették ki a bérletemet.

Kényszeres hazudó a kérdező...

2020. aug. 7. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!