Mezőgazd idénymunkás (gyümölcsszedés) napi 10.000ért már nem jön el? Én diplomásként nem kapok annyit
Egy ismerősömnek nagy gyümölcsöse van,. és nyáron idénymunkásokat vesz fel szedésre.
És mindig gond a bérezés mert azt mondja napi 10.000-ért már nemigen jönnek el (és nem is a Dunántúl!! Kecskemét térsége)
Napi 12, 15-öt kérnek.
És mi kell egy szedőnek? Agya nulla, az nem kell, szakértelem felelősség az se kell, két kéz két láb az ami kell. És napi 10 nettóért nem megy el.
Azért elgondolkodtam : én diplomásként ha leosztom a havi 160 nettómat, nem jön ki napi 10.
Ők meg napi 10 nettóval (20 munkanapra számolva) a 200 nettót megkapnák-és keveslik?
Hát hol élünk?
(nem kérek a maszlagból hogy akko mennyé el szedni te is... nem megyek, nem napi 10ért de még napi 5x 10 ért se mennék csak kérdezem! hogy annak a szedőnek milyen szaktudása felelősőssége hozzáadott értéke van, hogy kevesli a napi 10-et, egy diplomásnak meg felelősség szaktudás pénzügyi jogi stb felelőssége is van-és örülhet ha kap 160 nettót....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!