Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az a kezdő tanár fizetés...

Mi az a kezdő tanár fizetés amivel már a szakma csúcsán lévő emberek is tanárnak mennének szerintetek?

Figyelt kérdés
Olyan IT, Matematika, Fizika (vagy technikumban elektronika stb. szakos emberekről beszélek) akik az iparban bruttó 500-600 ezer forintos kezdő fizetéssel helyezkednek el jelenleg.

2020. júl. 29. 11:22
A kérdező szavazást indított:
Bruttó 300-350 ezer
Bruttó 350-400 ezer
Bruttó 400-500 ezer
Bruttó 500-600 ezer
Bruttó 600 ezer felett
33 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Értelmetlen a kérdés. Aki utál tanítani, akkor sem fog tanárnak menni, ha ugyanannyit kapna, mint mérnökként vagy programozóként. Akinek a tanítás az élete, az meg elmegy így is, hogy bruttó 210-et kap. A magasabb bér nyilván elszívna embereket más területről, de hogy mennyivel magasabb bér hány embert vonzana, azt nem lehet megmondani.
2020. júl. 29. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem kéne pedagógusi diploma, akkor én már 300-ért is mennék.
2020. júl. 29. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
27%

Kiegészítve az 1-est: azért is értelmetlen a kérdés, mert aki jól meg tud csinálni valamit, az lehet nagyon béna abban, hogy átadja a tudást.

És aki a szakmájában csak középszerű az meg azt a tudást lehet, hogy nagyon jól át tudja adni.

2020. júl. 29. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Programozó vagyok, viszonylagosan jó fizetéssel. Ha ennek a dupláját adnák, akkor sem mennék el tanárnak, mivel nem tudok tanítani. A fejlesztésben jó vagyok, de átadni nem tudom a tudásom, vagy legalábbis keserveresen.

Munkahelyen szoktak lenni belső oktatások, ahol eddig a seniorok közül kb csak én nem adtam elő, mert képtelen vagyok rá. Nem elvárás mellesleg, csak hasznos skill lenne. Szóval a kérdésre válaszolva: nincs az a pénz :)

2020. júl. 31. 06:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Én tanár voltam, aztán elhelyezkedtem cégnél. Gyakorlatilag semmi esélye nincs annak, hogy visszamenjek tanítani, és itt nem a pénzről van szó.

Fizethetnek akármennyit, tanítani biztos, hogy nem fogok többet, pedig szeretek egyébként tanítani és állítólag jól is csináltam.

2020. aug. 5. 14:52
 6/7 kémiatanár válasza:
Én a magam részéről havi nettó 250 ezertől is ugrándoznék örömömben, de még pár év(tized)et várnom kell addig...
2020. aug. 9. 21:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Helyezkedj el máshol.
2020. aug. 9. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!