Mi az a kezdő tanár fizetés amivel már a szakma csúcsán lévő emberek is tanárnak mennének szerintetek?
Kiegészítve az 1-est: azért is értelmetlen a kérdés, mert aki jól meg tud csinálni valamit, az lehet nagyon béna abban, hogy átadja a tudást.
És aki a szakmájában csak középszerű az meg azt a tudást lehet, hogy nagyon jól át tudja adni.
Programozó vagyok, viszonylagosan jó fizetéssel. Ha ennek a dupláját adnák, akkor sem mennék el tanárnak, mivel nem tudok tanítani. A fejlesztésben jó vagyok, de átadni nem tudom a tudásom, vagy legalábbis keserveresen.
Munkahelyen szoktak lenni belső oktatások, ahol eddig a seniorok közül kb csak én nem adtam elő, mert képtelen vagyok rá. Nem elvárás mellesleg, csak hasznos skill lenne. Szóval a kérdésre válaszolva: nincs az a pénz :)
Én tanár voltam, aztán elhelyezkedtem cégnél. Gyakorlatilag semmi esélye nincs annak, hogy visszamenjek tanítani, és itt nem a pénzről van szó.
Fizethetnek akármennyit, tanítani biztos, hogy nem fogok többet, pedig szeretek egyébként tanítani és állítólag jól is csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!