Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségi nélkül mivel lehet...

Érettségi nélkül mivel lehet jól keresni?

Figyelt kérdés

Szeretek számítógépekkel foglalkozni.

Jól tudok gépet szerelni, programozni imádok, sokminden érdekel az informatikán belül.

Az a problémám, hogy van 1-2 tantárgy, ami nagyon nem megy, pótvizsgáznom kell, egy év múlva meg érettségi, ha odáig eljutok.

Nem azt tervezem, hogy most megbukok, nem érettségizek le és megyek dolgozni, csak érdekel, ha netán nem mennének a dolgok. Azért szeretnék leérettségizni.

+ van egy programozós OKJ bizonyítványom

2020. júl. 24. 17:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
87%
Ezeknél főleg durván a tanár hibája, ha ennyire gyengén teljesítesz. Próblálj meg jelentkezni, hogy tudod, hogy rosszul mennek ezek a tárgyak, viszont készülnél kiselőadással, prezentációval, esszével, valamivel. Ilyenekre még a legkőszívűbb tanárok is szoktak adni 1-1 ötöst, ami pont elég ahhoz, hogy ellavírozz, utána meg az érettségihez tényleg elég, ha tudsz írni és olvasni.
2020. júl. 25. 11:01
 12/31 A kérdező kommentje:

Történelem tanár szerintem tök rendes.

Irodalomból viszont próbálja a tanárunk mutatni, hogy segít és próbál előre tolni minket, de én valahogy azt látom, mintha olyan lenne számára a tanítás, hogy csak egy munka, amit kötelessége elvégezni, leadja a tananyagot, és általában olyanoktól kérdez, aki keni-vágja a dolgot.

Bár lehet az osztály miatt is ilyen, mert nem valami kisangyalok órán, sok olyan óra van, ahol rendszeresen le vagyunk szólva, hogy nem figyel senki, stb.

De lehet nem csak ez az oka, mert a suliban nem láttam még olyan osztályt, aki jót mondott volna arról tanárról.

Töriből csak többet kéne magolnom és jól meglennék.

Irodalom valahogy nem ragad rám úgy, nem szeretem az ilyen elemzéseket, hosszú életrajzokat, stb, és amit nem szeretek, vagy nem érdekel, az elég nehezen megy, de gondolom mindenkinél így van, nem egyéni probléma lehet.

Viszont igaz, nekem is jobban bele kellene adnom.

2020. júl. 25. 12:09
 13/31 anonim ***** válasza:
20%

Töri meg irodalom?

szóval szimplán csak egy bajod, vagy hogy veszett lusta vagy?

Akkor a vállalkozást felejtsd el.

2020. júl. 25. 13:53
 14/31 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, nincs igazad! Pont a reál tantárgyak mennek neki, teljesen neki való a vállalkozósdi, nem pedig a humán érdeklődésű könyvmoly gyógyegereknek, akiknek sajnos gógyijuk sincs a kereskedésről, üzletelésről.

Nem baj, csak mondom, ők másra valók. Ennyi.

A kérdező szerintem többre fogja.

Írásból is lejön hogy értelmes, életrevaló, és pontosan látszik hogy miben jó.

Azt kell mindig továbbfejleszteni amiben sikerei vannak, és szereti csinálni.

2020. júl. 25. 14:02
 15/31 anonim ***** válasza:
31%

#14: Középiskolás történelem, irodalom semmi észt nem kíván. Pusztán minimális kitartás kell, hogy az ember odaüljön egy a kritikán aluli szintet megüssön az anyag megjegyzésében. Akiben ennyi kitartás nincs. Annak a vállalkozás sem fog menni. A vállalkozásban is vannak olyan dolgok, amiket nem szívesen csinál az ember, de muszáj megcsinálni. Ha ilyen, tényleg minimális kitartás nincs, akkor nem lesz sikeres. És nem azért, mert nem tudja kiszámolni hány nm csempe kell egy burkoláshoz pl.

2020. júl. 25. 14:55
 16/31 anonim ***** válasza:
50%
@14-15 Nyilván egyikőtöknek sincs igaza. Az, hogy valaki gyengébb humántárgyakból, abból egyféle konklúzió vonható le, mégpedig az, hogy a humántárgyakból szerzett jegyei gyengébbek.
2020. júl. 26. 09:24
 17/31 anonim ***** válasza:
50%

#16: Légy szíves magyarázd el, milyen gyengeségre vall, hogy valaki nem tud leülni megtanulni kb. 100 évszámot, és átmenjen kettessel a töri érettségin?

Értem én, hogy ma már mindenre rá lehet fogni, hogy nem passzol hozzá, nem illik a személyiségéhez és hasonlók. De van egy szint, ami egyszerűen egy kis erőfeszítés kérdése csak, semmi másé.

De ugyanezt el lehet mondani az irodalomról is. Lehet, hogy nincs érzéke hozzá és egy értelmes rímet nem tud megalkotni (én sem), de az, hogy megtanulja azt pár tételt, ami kell egy kettes verselemzéshez, az megint csak minimális energiaráfordítás kérdése csak.

A nullává degradált érettségi szintjéről beszélünk, nem egy bölcsész/történész/irodalmár diploma szintjéről.

2020. júl. 26. 09:31
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
@17 Én például a kedves magyartanáromnak köszönhetően kettes voltam magyarból, majd kitüntetéses ötössel diplomáztam egyetemen. Az érettségim szóbeli részére is gyenge kettest adott úgy, hogy az írásbelim 96% lett.
2020. júl. 26. 09:37
 19/31 anonim ***** válasza:
#18: Szerintem itt nem erről van szó. (Nekem is szar magyar tanárom volt, 5-ösre érettségiztem). Sokkal inkább, hogy milyen minimálisát kell tenni az érettségi kettesért (nem az ötösért)
2020. júl. 26. 09:47
 20/31 anonim ***** válasza:

#17 világéletemben 2 es voltam töriből, irodalomból meg alighogy 2 es. Tudom, nem hiszed el, de sose ment, ez nem bemagolás kérdése, leültem, elolvastam a törit, és kb 2 óra múlva vettem észre, hogy olvasás közben csak a szemem futott a betűkön, agyban teljesen máshol voltam úgy, hogy ezt közben észre sem veszed! Tudod, nem mindenkinek működik az agya úgy, ahogy azt te elképzeled.

Ennek ellenére simán megírtam a deriválást műegyetemen fullpontosra,

Abban igazad van, hogy az érettségi vizsga nem egy nagy mutatvány, de el kell fogadnod, hogy vannak emberek, akiknek valami, valamiért nagyon nem megy, pedig sokkal egyszerűbbnek tűnik.

2020. júl. 26. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!