Mit lehet tenni, ha a cégem rosszul számolja a bérem és a táppénzem is?
Figyelt kérdés
Jeleztem a bérszámfejtőknek a problémát, de csak annyit válaszoltak, hogy a program számolja, amit az auditor jóváhagyott, így az tuti és kuss. De a törvénynek nem felel meg. Kb. bruttó 80e-tal kevesebbről van szó.2020. júl. 24. 11:39
1/10 anonim válasza:
Nem biztos, hogy neked van igazad.
Írd le az adatokat és kiszámolom neked. Privi is jöhet.
2/10 anonim válasza:
Ha ez egy validált automata rendszer, akkor valószínűleg jogosan kussoltatnak el, nem lehet, hogy a jelenléti ívedben van a hiba és amiatt számolják el?
3/10 A kérdező kommentje:
Táppénz esetén szerintem nekem van igazam. Ha nem jön ki a törvény szerint fizetendő összeg, akkor az nem magyarázat, hogy automata a rendszerük. A bér esetén nem hajlandóak utánanézni, válaszolni, infót adni sem, így nem tudom miből jön a hiba.
2020. júl. 24. 13:27
4/10 anonim válasza:
Egyszerűen kevés az infó így, mert ezer oka lehet annak is, ha tényleg tévednek... pl mennyi betegszabid van még, milyen kóddal voltál táppénzen, egyáltalán hány napig voltál tp állományban. Ez mind befolyásolja azt az összeget, amit kiköp a végén a rendszer.
5/10 A kérdező kommentje:
Engem inkább az érdekelne, hogy hová lehet fordulni ilyenkor. Ha szerintem nem jó, amit számolnak, és érdemben még csak foglalkozni se hajlandóak a kérdéseimmel.
2020. júl. 24. 13:58
6/10 anonim válasza:
Első körben a bérszámfejtést végző kollégához fordulsz, hogy beszéljétek át a bérpapírt. Ha ő lepattint, akkor szólsz a felettesednek, hogy ez van, segítsen tovább lépni.
7/10 A kérdező kommentje:
A felettesem IQ-ja szerintem a 60-at se éri el.
Akkor a legjobb, ha úgy veszem, hogy ennél a cégnél ennyivel többet "levonnak", és ez van.
2020. júl. 24. 14:15
8/10 anonim válasza:
Nem kell elfogadnod, ha ki van szervezve a számfejtés más cégnek akkor fordulj a pénzügyi/gazdasági vezetőhöz, de amúgy akkor is, ha házon belül van.
Ha ők se foglalkoznak veled, akkor meg menj egyenesen az ügyvezetőhöz, hogy szerinted 80k-val kevesebbet kapsz, és senki nem foglalkozik veled érdemben.
9/10 anonim válasza:
Ha az ügyvezető sem intézkedik, akkor a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőséghez fordulhatsz ilyen jellegű panasszal.
10/10 anonim válasza:
Aki itt átnézte neked a bérpapirod, mit mondott jó vagy nem jó a számfejtés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!