Egyetem elvégeztével elmehetek egyből a munkaügyi hivatalba, hogy irassanak be valami tanfolyamra?
Elvégzel egy egyetemet és ezek szerint meg se próbálsz munkát keresni vele?
Nem, nem fognak elküldeni tanfolyamra, ugyanis ott olyanokat képeznek, akiknek VALÓBAN szükségük van rá, mert vagy egyáltalán nincs képzettségük vagy olyan szakmájuk van, amivel nem tudnak elhelyezkedni (az egyetem nem ilyen).
Én voltam ilyen tanfolyamon és nem tudom kitétel-e, hogy nem lehet diplomád, de tény, hogy nem diplomás emberekkel jártam oda :) max valami más okj-s bizonyítvánnyal rendelkeztek, néhányunknak volt érettségije, de a többségnek semmi.
És mire bejutottam egy ilyenre már másfél éve regisztrált munkanélküli voltam. És azóta sem tudok a kitanult szakmában elhelyezkedni, úgyhogy sokat nem is értem vele.
Nem kitétel, hogy nem lehet diplomája, de azokat támogatják, képezik, akiknek NINCS képzettségük, hátrányos helyzetűek, stb.
Kérdező, ha nekem nem hiszel, emeld fel a telefont és kérdezd meg (jó, most rengeteg a munkanélküli, nem veszik fel.
Nem fognak beiskolázni, abba biztos lehetsz és ne haragudj, de azzal olyan emberektől vennéd el a helyet, akiknek nincs vagy nem volt lehetőségük tanulni, mert hátrányos helyzetűek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!