Diákmunkánál honnan tudják,hogy nappalis,levelezős,vagy
estis vagyok?
Figyelt kérdés
Hol tudják leellenőrizni?A diákon tudom,hogy rajta van,de ha akkor kap valaki állást egy adott diákmunkánál,amikor még nappalis,ott dolgozik,de közben átkerül levelezőre,azt megtudják a munkaadók?Ha igen,akkor rögtön kirúgják vagy hogy működik ez?Gondolom nem kérik el hetente a diákot,hogy még mindig nappalis-e.:D
Légyszi csak az válaszoljon aki értelmesen,segítő szándékkal hozzá tud szólni.Előre is köszönöm szépen!
Megtudják. De levelező mellett is dolgozhatsz, csak rendes munkát, nem diákmunkát. Ennyi.
2020. júl. 20. 12:33
2/7 anonim válasza:
Iskolalátogatási igazolás + diák igazolvány
2020. júl. 20. 12:36
3/7 anonim válasza:
Te a diákszövetkezettel állsz szerződésben, tagságban. Ők lefénymásolják a diákod, tehát megvan, illetve kell vinni iskolalátogatásit is. Amikor új matricát kapsz, pl egyetemen félévente, mindég kell hosszabbítani a tagságot,amíg a matricád/diákod érvényes.
Ha elmúltál 18 büntető jogi felelősség terhel, hogy a valóságnak megfelelő minden. Amúgy le lehet bukni, mert szúrópróbaszerűen szoktak ellenőrizni.
2020. júl. 20. 12:38
4/7 anonim válasza:
Amikor aktuális az új dokumentumok bemutatása, akkor meg nem utalnak fizut, amíg nem viszed/küldöd őket. Szóval lehet próbálkozni, de nem nagyon tudsz trükközni.
2020. júl. 20. 12:52
5/7 A kérdező kommentje:
Értem.Középiskolában dolgoztam (nappalisként) egy helyen,amit nagyon-nagyon szeretek(sajnos a járvány miatt nem sokat tudtam ott dolgozni,de rövid idő alatt is borzasztóan megszerettem,más diákmunkát el sem tudok képzelni).Most kb. 1 hónapja megint tudok itt dolgozni,de most ballagtam és megyek egyetemre,ahol levelezős leszek.Ha jól tudom ez a diákom október végéig érvényes,akkor október végén kitesznek?:(
2020. júl. 20. 12:59
6/7 anonim válasza:
Senki nem tudja megmondani, hogy az az ismeretlen cég az ismeretlen munkakörben alkalmazott ismeretlen diákot vajon kirúgja-e majd 3 hónap múlva vagy nem.
A főnöködet kérdezd meg, hogy mire számíthatsz
2020. júl. 20. 13:13
7/7 anonim válasza:
Nem kitesznek, hanem lejár a nappalis diák jogviszonyod, így nem dolgozhatsz tovább. Esetleg azt próbáld meg elintézni a munkahelyen, hogy októbertől vagy vegyenek fel rendesen, vagy esetleg alkalmi bejelentéssel (napival), viszont tudtommal a levelezős diák nincs tb biztosítva, szóval majd a tb-t magad után kell majd intézned.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!