Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi mekkora keresetnel nem...

Havi mekkora keresetnel nem sajnalnatok havi 50 000 forintot a hobbitokra?

Figyelt kérdés
Tegyuk fel, hogy Magyarorszagon eltek egyedul sajat ingatlanban, rezsi meg legyen kb 30 000 forint. Huszas eveitek elejen vagytok, teljes allasban dolgoztok, mint alkalmazott.
2020. júl. 16. 19:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Megélhetési költségek + egészséges havi tartalékon felül volna +50e-em, akkor nem sajnálnám.
2020. júl. 16. 19:03
 2/11 anonim ***** válasza:
35%

Azért ez hobbi függő is.

Pl.: online videojáték előfizetésre soha nem költenék, de hasznos hobbira igen.

Mondjuk vadászatra igen, ott a hús, a trófea, és a fegyvertartás nyugalma és a kapcsolatépítés miatt megéri.

De a konkrét összeg: havi 300 minimum.

2020. júl. 16. 20:33
 3/11 anonim ***** válasza:
40%
Attól függ épp mennyi 1 hobbit piaci ára abban a pillanatban.
2020. júl. 16. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

Havi 300-at mondanék én is. Ha a havi költségem nem lenne több, mint 120-150 ezer akkor simán elköltenék 50-et a hobbimra havi szinten, és még félre is tudnék rakni havi 100-at.

Egyébként 200-ból is megoldható, ha a fix költségeket 100 körül tudja maximalizálni az ember, ekkor 50 menne a hobbira 50 megtakarításnak.

De inkább a 300...

2020. júl. 16. 21:19
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Bár szinte semmi nem illik rám abból, amit a kérdésbe leírtál, de havi kb. 500 ezres fizetés mellett költök havi 50 ezret a lányom hobbijára, ami a lovaglás.
2020. júl. 17. 03:22
 6/11 anonim ***** válasza:
20%
hobbitok nem léteznek, csak a filmben.
2020. júl. 17. 07:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy olyan szabályom, hogy ha a tízszeresét megkeresem havi szinten, akkor jöhet.

Tehet ebben az esetben nettó 500 ezer forintot kene keresnem, hogy ezt megengednek magamnak.

De én pl nagyon spórolós vagyok, a bevételem nagy-nagy részét félre rakom.

Attól is függ, hogy mekkora élvezetet nyújtana neked ez a hobbi. Ha nagy oromodet lelned benne, kiegyensúlyozottabb, energikusabb, hatékonyabb lenne a mindennapjaidban, akkor pl azonnal kifizetnem, ha egy minimálisan is megtehetném. Tehát ha kifizetem és mellette havi 30-50ezret félre tudnék meg rakni, akkor jöhetne.

Itt az is kérdéses, hogy milyen céljaid vannak az életben, mind a pénzügy mind a hobbi terén.

2020. júl. 17. 08:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Élethelyzet és hobbi függő. Ha jelenlegi helyzetembe (nincs gyerek, lakást nem kell fenntartani, egyéb költségem nincs) keresnék nettó 200-at, akkor 50e simán mehetne a hobbimra. Családosan, házzal, gyerek(ek)kel, több gépjárművel kellene egy jó nettó 7-800e, hogy beleférjen akármilyen szabadidős tevékenység.

Viszont szerencsére az én hobbim a kockulás és ámbár nagy gépigényű játékokkal szeretek játszani, erre a hobbira 5 évente szoktam egy nagyobb befektetést csinálni. Éppen tavaly vettem egy vadiúj felsőkategóriás gépet 500ezerért és egy szép nagy monitort 300ezerért. Ez tökéletes lesz az elkövetkezendő 5 évig csak kisebb egyéb kiadással.

2020. júl. 17. 08:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A többi fontos dologra az életben tudok félretenni? Nyugdíj, lakásfelújítás, autó/autócsere (ha van/akarok), a (leendő) gyerek oktatása, stb.

Mert ezek mind olyan dolgok, amikre havonta érdemes fix pénzt félretenni. Na ha ezeken felül még marad elkölthető pénze, akkor nyugodtan költse azt amire akarja. A baj azzal van, hogy az emberek általában olyan dolgokra költenek, amiket nem engedhetnek meg maguknak hosszú távon. (Most lehet van pénzed rá, de a jövőbeli énedet lopod meg, mert annak meg nem lesz pénze, amikor fel kéne újítani a lakást, vagy ki kéne egészíteni a szerényke állami nyugdíjat saját megtakarítással, stb.)

2020. júl. 17. 14:27
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Hű, el sem tudom képzelni, hogy lehet ennyit költeni egy hobbira.

Én tanárként 140 ezret keresek, ebből kifizetem a bérelt szobát meg a rezsit és már kajára is alig van...

Az 50 ezer szerintem irreálisan magas csak úgy kiszórni az ablakon.

2020. júl. 18. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!