Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mai világban hogyan tud egy...

A mai világban hogyan tud egy pályakezdő eljutni egy saját lakásig?

Figyelt kérdés
21éves vagyok. Van egy örökölt házam ami sajnos a világ végén van itthon az országban, sajnos felújításra szorul, de nem tudom, hogy megéri-e, mert tényleg nagyon a semmi közepén van egy kis faluban, szerencsére nem annyira messze Egertől. Most a tervem az lenne, hogy a jövőmet egy saját házba fektessem a jövőbeli feleségemmel. Németország felé szeretném venni az irányt, hogy odakint 2-3év alatt összeszedjem magam úgy, hogy most jelenleg 0 anyagi háttérrel, illetve támogatás nélkül(mivel a szüleim meghaltak) rendelkezem. Szerintetek lehet ma kapni Magyarországon egy nagyon szép és nem a semmi közepén lévő házat venni max 15millio forintig? Mert nagyon túl árazottnak érzem a mai házakat. Esetleg tippek, hogy merre lehetnek jók a ház árak és Pesttől vagy mibe lehetne fektetni a pénzem? Pl. A régi fundamentás lakáskassza, de sajnos arról lemaradtam :(. Hitelt gondolom semmi képpen nem éri meg felvenni.

2020. júl. 11. 18:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
Az ingázásnak is meg van az ára, számold ki, kell egy autó annak van fenntartási költsége, alapjáraton havonta 10 ezerről indul kb csak az adók, aztán 10ft/km szervíz költség, végül üzemanyag költség amit kmre kitudsz számolni.
2020. júl. 11. 20:25
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

#6 vagyok

Jogsit mindenképpen csináld meg, még ha nem is tervezel autót venni. Bármikor jól jöhet.

Én megértelek, én is nagyon szívesen laknék vidéken, távol a város zajától, de munkalehetőségek terén vidéken sajnos nekem korlátozottak a lehetőségek, pedig telek, illetve felújítandó ház lenne nekem is. Külföld felé kacsingatok én is, bár jövőre reális lehetne egy lakásvásárlás, ha nem nőnek az árak.

2020. júl. 11. 20:57
 13/16 A kérdező kommentje:

Mindenképpen megakarom csinálni a jogosítványt. Sok cég fizeti a benzin költséget is. Ha csak egy járkálós swiftet veszek akkor is jól jövök ki abból.

Felénk van vidéken munka, attól nem kell tartani csak hát én a barátnőmtől félek, hogy ha egyszer össze akarna velem költözni akkor tetszene-e neki a vidéki élet. Azt mondta szereti vidéket, de hogy távol legyen a családjától elég messze azt nem tudom bevállalná-e értem

2020. júl. 11. 21:09
 14/16 anonim ***** válasza:
81%

Egyszer el kell szakadni a szülőktől és a saját családra koncentrálni... 200km nem a világ, havi egy vizit belefér.

Mondjuk később, gyerekkel jól jöhet, ha közel vannak a nagyszülők, de azért sok család megoldotta ezt a problémét korábban. Üljetek le és beszéljetek róla.

2020. júl. 11. 21:18
 15/16 A kérdező kommentje:
Mielőtt kijutok valószínűleg leülök vele beszélni, állítása szerint mindenben támogat, remélem tényleg fog ebben is.
2020. júl. 11. 21:25
 16/16 anonim ***** válasza:
Add el az örökölt házad, az érte kapott pénz jó lesz önerőnek és tudsz felvenni lakáshitelt. Én ezt tenném. Azt írod, hogy a jövőbeli feleségeddel tervezel, biztosan ő is be tud szállni a költségekbe valahogy, együtt könnyebb. Az is jó, ha előtte még külföldre is mész, tudsz félretenni.
2020. júl. 14. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!