A mai világban hogyan tud egy pályakezdő eljutni egy
saját lakásig?
Figyelt kérdés
21éves vagyok. Van egy örökölt házam ami sajnos a világ végén van itthon az országban, sajnos felújításra szorul, de nem tudom, hogy megéri-e, mert tényleg nagyon a semmi közepén van egy kis faluban, szerencsére nem annyira messze Egertől. Most a tervem az lenne, hogy a jövőmet egy saját házba fektessem a jövőbeli feleségemmel. Németország felé szeretném venni az irányt, hogy odakint 2-3év alatt összeszedjem magam úgy, hogy most jelenleg 0 anyagi háttérrel, illetve támogatás nélkül(mivel a szüleim meghaltak) rendelkezem. Szerintetek lehet ma kapni Magyarországon egy nagyon szép és nem a semmi közepén lévő házat venni max 15millio forintig? Mert nagyon túl árazottnak érzem a mai házakat. Esetleg tippek, hogy merre lehetnek jók a ház árak és Pesttől vagy mibe lehetne fektetni a pénzem? Pl. A régi fundamentás lakáskassza, de sajnos arról lemaradtam :(. Hitelt gondolom semmi képpen nem éri meg felvenni.
Az ingázásnak is meg van az ára, számold ki, kell egy autó annak van fenntartási költsége, alapjáraton havonta 10 ezerről indul kb csak az adók, aztán 10ft/km szervíz költség, végül üzemanyag költség amit kmre kitudsz számolni.
2020. júl. 11. 20:25
12/16 anonim válasza:
#6 vagyok
Jogsit mindenképpen csináld meg, még ha nem is tervezel autót venni. Bármikor jól jöhet.
Én megértelek, én is nagyon szívesen laknék vidéken, távol a város zajától, de munkalehetőségek terén vidéken sajnos nekem korlátozottak a lehetőségek, pedig telek, illetve felújítandó ház lenne nekem is. Külföld felé kacsingatok én is, bár jövőre reális lehetne egy lakásvásárlás, ha nem nőnek az árak.
2020. júl. 11. 20:57
13/16 A kérdező kommentje:
Mindenképpen megakarom csinálni a jogosítványt. Sok cég fizeti a benzin költséget is. Ha csak egy járkálós swiftet veszek akkor is jól jövök ki abból.
Felénk van vidéken munka, attól nem kell tartani csak hát én a barátnőmtől félek, hogy ha egyszer össze akarna velem költözni akkor tetszene-e neki a vidéki élet. Azt mondta szereti vidéket, de hogy távol legyen a családjától elég messze azt nem tudom bevállalná-e értem
2020. júl. 11. 21:09
14/16 anonim válasza:
Egyszer el kell szakadni a szülőktől és a saját családra koncentrálni... 200km nem a világ, havi egy vizit belefér.
Mondjuk később, gyerekkel jól jöhet, ha közel vannak a nagyszülők, de azért sok család megoldotta ezt a problémét korábban. Üljetek le és beszéljetek róla.
2020. júl. 11. 21:18
15/16 A kérdező kommentje:
Mielőtt kijutok valószínűleg leülök vele beszélni, állítása szerint mindenben támogat, remélem tényleg fog ebben is.
2020. júl. 11. 21:25
16/16 anonim válasza:
Add el az örökölt házad, az érte kapott pénz jó lesz önerőnek és tudsz felvenni lakáshitelt. Én ezt tenném. Azt írod, hogy a jövőbeli feleségeddel tervezel, biztosan ő is be tud szállni a költségekbe valahogy, együtt könnyebb. Az is jó, ha előtte még külföldre is mész, tudsz félretenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!