Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkaidő után ha keresnek a...

Munkaidő után ha keresnek a munkahelyi mobilomon de én már nem veszem fel akkor jogosan tol le engemet a főnököm?

Figyelt kérdés
Azt mondja ha ügyfél hív köteles vagyok munka után is felvenni a céges telefont, hiába áll az a szerződésembe, hogy reggel 6-tól délután 14-ig van a munkaidő. Pedig ha a családommal vagyok pont nem a munkával akarok én foglalkozni.
2020. jún. 23. 19:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%
Nyilvan igen, ha olyan a munkakorod. Sosem ertettem amugy, mi olyan megterhelo embereknek 1-2 telefont elinteznie neha otthonrol vagy barhonnan. Gondolom nem masfel oras targyalasokat kellene lebonyolitanod telefonon otthonrol.
2020. jún. 23. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Mivel foglalkoztok?
2020. jún. 23. 20:01
 3/13 A kérdező kommentje:
De ha egész nap csak ezzel foglalkozok munkába, nem igen van még kedvem abba a maradék pár szabad órámban is csak a munkának élni otthon. Nem lenne családom azt mondom oké, de néha már a feleségem is azt mondja, hogy foglalkozhatnék a gyerekeimmel is többnyire a meló helyett otthon.
2020. jún. 23. 20:03
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nem vagy köteles. Sőt, ha ez az elvárás, fizessen készenléti díjat, ami a fizetés 20 százaléka. A hívás/ügy időtartamára meg másfélszeres túlórapénz.
2020. jún. 23. 20:13
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
A munkaszerződésben rögzítve van ( pl ügylet stb ) Ha nincs ilyen,akkor nem vagy köteles felvenni csak a munkaidőben.
2020. jún. 23. 20:21
 6/13 anonim ***** válasza:
21%
Nem
2020. jún. 23. 23:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha készenléti munkakörben foglalkoztatnak, akkor az adott munkaidőn kívül is rendelkezésre kell állnod. Ettől hívják készenlétinek (külön juttatás jár érte). Ha ilyenről szó sincs, akkor fel sem venném a céges telefont munkaidő után. Sőt! Haza sem vinném. Minek?
2020. jún. 24. 05:32
 8/13 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem azért 1-1 rövidebb telefon beleférhet, ideális esetben a munkaadó és munkavállaló adok-kapok szituban van. Nyilván ha neked kiesik a ceruza a kezedből a munkaidő végén, akkor ne csodálkozz, hogy elmarad a bónusz/fizuemelés.
2020. jún. 24. 11:09
 9/13 anonim ***** válasza:
32%

8, nem és nem

Nekem is belefért anno egy-egy telefon....nem céges szám, de a HR sikeresen közzétette mindenkinek

Akkor küldtem el, mindenkit a k anyjába, amikor

1) volt pofám kinyomni a beérkező hívássorozatot egy megbeszélés közepén, és az adott manager aki hivogatott fegyelmit akart nekem adatni

2) hajnali fél 2kor arra ébredtem, hogy döntsem el, hogy jó-e, amit a technikus lát a mikroszkóp alatt (2007-8, nem volt messenger stb)

3) lebæsztak, mert nem tárcsáztam be az este 10kor tartott észak-amerikai telefonkonferenciára (még egyszer: saját mobil, én fizettem, munkaidő után és amerikai szám-2007-ben!!! - még netem sem volt itthon, se céges laptop stb)

Úgy, hogy semmi készenléti díjat nem kaptam

2020. jún. 24. 12:21
 10/13 anonim ***** válasza:
32%

Az, amit Te írsz, nem az a kategória, amiről én írtam... persze, igazad van, ez már készenlét, illetve ha más időzónában ülő emberrel kell rendszeresen tárgyalni, azt is kompenzálni kell.

De a másik oldalon ott vannak azok, akiknél a munkaidő kőbe vésett és 5 percet is lecsúsztatnak, de a markukat azért tartják, amikor osztás van.

Amúgy kérj céges mobilt, a HR-esetek meg akar a céget is elhagyhatná amiatt, mert közzétette az egyik személyes adatod.

2020. jún. 24. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!