Azok a vállalkozások, amik a járványhelyzet alatt tönkrementek, azok valójában nem is voltak életképesek?
Gondolok itt arra, hogy mondjuk nem volt 3 vagy több hónapos tartalékuk egy ilyen krízishelyzet esetén?
Azok a tulajdonosok, akik becsődöltek mihez kezdenek most?
Ilyenkor általában meglévő cégek veszik át a megszűnt cégek helyét vagy újonnan alapított cégek jönnek a helyükre?
A legtöbb magyar magánszemélyhez hasonlóan a legtöbb magyar vállalkozásnak sincs többhavi tartalékuk. Ráadásul sokan minden vagyonukat egy kosárban tartják, így amikor az a specifikus iparág szenved, olyankor a bevétel is elapad. Hallottam olyan étterem tulajdonosról, aki a járvány alatt elment kertészkedni, volt olyan gyárigazgató, aki maga is beállt a gyártósorra, hogy pótolja a "home office-ban" dolgozó kollégáit.
Az, hogy egy elsorvadó cég után keletkező piaci rést ki fogja kitölteni, iparág specifikus. A nagy cégek lassabban változnak, ezért nehezebben is mozdulnak rá az új lehetőségekre (kivéve, ha már eleve a saját piacukon keletkezett a piaci rés). Emiatt én azt mondanám, hogy a becsődölt cégek helyén újak fognak létrejönni.
Miféle nagyobb adóteher? Egyre-másra kapják az adókedvezményeket, amit én nem kapok. (nem vagyok vállalkozó)
Hány ember került nehéz helyzetbe, és ebből hányra mondta állambácsi, hogy jólvan, nem kell adót fizetned, vagy csak minimálisat? Pont ugyanannyi adót fizetek, pedig a költségeim nőttek a vírus miatt. De itt vagy a cégeket mentették, vagy a nagycsaládosokat. Kiscsaládos vagy gyerek nélküli az nem is ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!