Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diploma után ti hogy helyezked...

Diploma után ti hogy helyezkedtetek el?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon sokat gondolkozok azon, hogy mi lesz diploma után.

Ti azonnal találtatok állást? Végül a "szakmátokban" helyezkedtetek el?

Mennyi ideig tartott, míg találtatok munkát? Volt aki esetleg nem állt rögtön munkába diploma után? Van aki kapásból külföldön helyezkedett el? Hogy sikerült? Nem volt probléma, hogy más nyelven kell megszólalnotok?

Elsősorban a történeteikre vagyok kíváncsi:D

Az mindegy, hogy milyen szakon végeztél csak írd le a történeted és nyugtass meg, hogy van élet a diploma után is.:D

2020. jún. 18. 20:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
ábrándítsalak*
2020. jún. 19. 09:19
 12/20 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, mivel nem látszik ki pontozott, ezért nincs mi kiábrándítson.

Inkább elkeserítő, hogy van egy (ezek szerint) egyértelműen sikeres mód a karrier beindítására. A reakció meg ilyen rá. De hát ez a gyk :D

2020. jún. 19. 09:32
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Annyira jól sikerült elhelyezkednem a diplomámmal tök más területen, hogy ősztől villanyszerelőnek képzem át magam hogy valahogy megéljek (Gazdasági diploma, vidéki megyeszékhely).
2020. jún. 19. 10:41
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Pár hónapig nem találtam állást, így kimentem egy évre külföldre aupairnek. Mikor hazajöttek, néhány héten belül felvettek idegennyelvű call centerbe, azóta is ssc-kben dolgozom. (nyelvszakon végeztem, szóval egyébként se lennék mérnök vagy könyvelő)
2020. jún. 19. 14:41
 15/20 anonim ***** válasza:
95%
A lepontozással kapcsolatban más kérdéseknél azt figyeltem meg, hogy hiába nyomok rá egy "szűz" kommentnél a zöld pipára, akkor is csak 35%-os lesz az értékelés. Szerintem az algoritmus az alapján számítja, hogy ki hányas szinten van.
2020. jún. 19. 14:50
 16/20 anonim ***** válasza:
92%
Mesterképzés utolsó előtti félévében hazaköltöztem vidékre. Állásokat nézegettem, mivel utolsó félévben csak a diplomamunkám volt hátra, meg valami töltelék tárgy. A párom benyomott egy munkahelyre szánalmas bérért, szánalmas főnökkel. Elvállaltam, de utáltam. 2 komoly hete dolgoztam ott, amikor hívtak egy cégtől, ahova még tavasszal pályáztam és az álmom volt, hogy bekerüljek. Visszamentem Pest megyébe interjúzni, már másnap kezdhettem volna. Összepakoltam vidéken az életem és költöztem azzal a fenyegetéssel a páromtól, hogyha megyek, őt többé nem látom. Két sírós, gondolkozós este után úgy döntöttem nekem ez az utam. Többé valóban nem láttam, de mostmár azt gondolom, hogy életem legjobb döntését hoztam meg. Ez 5 éve volt, azóta ugyanannál a cégnél dolgozom és imádom!
2020. jún. 19. 16:07
 17/20 A kérdező kommentje:

A többségnek akkor csak sikerült valahogy:)

Kedves 13-as te viszont egy kicsit befosattál, mert én is gazdasági szakon tanulok XD, de remélem megtalálod te is a számításaid:)

2020. jún. 19. 18:23
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én szeptemberben kezdem az utolsó felevemet gazdasági szakon. Ugyanekkor fogok belepni a munkahelyemre, ahová főállásba vettek fel. Tehát én is diploma előtt már megtalaltam halistenneka munkám, ami a szakmámhoz kapcsolódik és tetszik is:) egyébként az eddigi 3 évből kb 2-t vegigdolgoztam, több gyakornoki munkám is volt neves cégeknél.

Az sem mindegy hogy konkrétan melyik gazdasági szakot végzed, illetve mivel nagyon sokan végeznek ezeken a szakokon ajánlott közben egy kis munkatapasztalatot is szerezni, hogy valamivel kitunj a tomegbol:)

2020. jún. 21. 02:59
 19/20 A kérdező kommentje:
Munkatapasztalatom valamennyi már van, de sajnos csak nyaranta tudok dolgozni (pocsékul sikerült eddig az összes órarendem összerakni:() így nem vagyok eleresztve vele:(
2020. jún. 21. 13:40
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nem állt szándékomban befosatni :D Ahogy előttem írták, ha sikerül suli mellett valami jó gyakornoki helyet vagy diákmunkát találni, akkor nyert ügyed van. Nekem sajnos nem jött össze. Sok sikert kívánok!

2020. jún. 22. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!