Álláskeresés. Hogyan hirdethetem magam? Mit érdemes tudni erről a fajta álláskeresésről?
Gyorsan felvázolom mi a helyzet:
Agrár-gazdasági témában keresek pályakezdő állást, ahol gyakorlatba illeszthetem a tanultakat, ahol van előrelépési lehetőség, kihívással teli célokért küzdhetek. Elsősorban mezőgazdasági termelő cégeket célzok meg, másodsorban pedig irodai munkákat (hivatalok, agrárcégek gazdasági részlegei - gazdasági cégek agrár kiszolgáló részlegei (bank, könyvelés, stb..)).
Lényegében minden létező meghirdetett helyre jelentkeztem, és kb 50 olyan cégnek is jeleztem már, hogy elérhető vagyok, akik amúgy nem hirdettek álláslehetőséget (nagyjából ők vannak elérhető közelségben). Ebből összejött néhány interjú, illetve a járvány alatt volt pár gyors „majd a vírus után...” beszélgetés is, amiből nem lett semmi.
Munkaerő közvetítő és kölcsönző cégeknél is bent vagyok az adatbázisban, állásportálokon is mindig próbálok aktív lenni, hogy előresoroljon a rendszer.
De egyelőre nem jött össze egy szakmába vágó állás sem. 10 hónapja keresek.
A kérdésem kifejtve:
Amire gondoltam, hogy akkor elárasztanám a netet magammal. Facebookon szakmai csoportok, álláscsoportok, aztán szakmai álláskereső oldalak, általános állásoldalak, még a jófogás álláson is, és egyéb lehetőségek... Ezeken hirdetném magam.
Mit kell tartalmaznia egy ilyen hirdetésnek? Nem nagyon találok erről cikkeket sajnos. Úgyhogy nagyon a sötétben tapogatózom ezzel kapcsolatban. Mit javasolnátok? Van valakinek tapasztalata ilyennel? (akár munkáltatói oldalról) Milyen felületen hirdethetném még magam?
Érdemes ehhez valamilyen GDPR nyilatkozatot csatolni? Vagy ha megadom az adataimat a hirdetésben, akkor azt bárki kezelheti?
Illetve ezeken kívül mit lehet tenni még, hogy álláshoz jussak a szakmámban?
Önéletrajzomat folyton dicsérik (már ahol eljutottam interjúig), szóval az alap nagyon jónak tűnik. Erre bátran merek komolyabban építkezni.
Szabadúszó lehetőségek nem érdekelnek. Nem látom a mezőgazdasági irányzatot benne. Vagy nem tudom... miért ajánlottad ezt?
„Vannak referenciáid, ajánlóid, vagy ezerrel rajta vagy, hogy legyenek?”
Pályakezdő vagyok. Korábbról diákmunkáim vannak csak, nem tud beajánlani senki, nincs protekció sem. Nyilván ami tanulmányaimhoz és képességeimhez köthető, illetve feladatkört tekintve erényemként, tapasztalatként tűnhet fel, az mind benne van a motivációs levélben és az önéletrajzban. Mindig igyekszem a pozíciónak megfelelően átformálni a dokumentumaimat.
Köszi a tippeket!
"Szabadúszó lehetőségek nem érdekelnek. Nem látom a mezőgazdasági irányzatot benne. Vagy nem tudom... miért ajánlottad ezt?"
Kibekkelni a nehezebb időszakokat, meg jó időkben is biztonságérzetnek, hogy ne érezd magad sakkban egy melóhelyen se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!