Kevesebb meló, több pénz, egyről a kettőre.. tippek?
Jelenleg kb havi 400 órát nyomom, két helyen átlag ezres nettó / óráért.
Budapesti vagyok, kevés ez a pénz is, mert nem csak kajára meg a létszükségletekre kell.
Röhelyesnek tartom például azt, ha az ember venni akar egy fúrógépet, vagy egy porszívót akkor az már egy fél fizetésbe kerül. (gagyi nem játszik)
Azt is gáznak tartom, hogy egy átlagember fizetéséhez beárazott termékek ócska minőségűek, kábé a gyártási selejt szintjén vannak.
Vélemények? Tippek?
Látom viszont azt, hogy KONRÉTAT itt se tudnak csak a csináld ezt meg azt és akkor majd jön a menyország...
A tanulság ebből számomra annyi, hogy ez csak okoskodás.
Tanuljak?
Valóban?
Tanultam eleget, voltam már egy rakás betanulható munkában éveket, gyárakban is, építőiparban is, autószalonokban, logisztikában, pénzügyben, vagyonvédelemben és kijártam 3 iskolát.. Nem nincs diplomám, és ha három lenne is azzal jönnének itt, hogy akkor menjek doktorálni vagy szerezzek egy negyedik diplomát.
Van egy rakás diplomás ismerősöm, a legtöbb hitelt törleszt, és remeg hogy ki ne rúgják, vagy bevállal csok-ot 3 gyerekre, vagy nagy a család aztán van hátszél.. Kb ugyanott vannak ahol én vagy még ott se, mert nem hajlandóak másodállásba menni aztán elég nekik a 300 is havonta. Sőt... Azt hiszik jól keresnek...
Ha maradsz a mostani, biztos felállásnál, akkor egy dolog biztos: Nem fogsz többet keresni és életed végéig csak keseregni fogsz, hogy kevés a pénzed.
Én anno inkább tanultam, míg gyerekkori barátaim egy része elment gyárba dolgozni, mert az "biztos" volt. Én utána évekig tanultam és akkor egyáltalán nem volt még kőbe vésve semmi a jövőmet illetően.
Most jó pár év után itt vagyok, a gyári melósok alig keresnek többet, én meg 2x annyit, kevesebb munka mellett és még bőven van még hova nőni a fizetésemnek. A kulcs annyi, hogy nem szabad ellustulni és folyamatosan fejlődni kell.
Ha megkérlek felsorolnád, hogy mihez értesz?
A tanulás részéhez nem akarok hozzászólni, azon a fronton menthetetlen vagy.
De az engem is zavar, hogy a normális árú termékek trágya minőségűek. Nem tudom, hogy mikor ütött ez be. Én csak IKEA stylenak hívom. Ott van az, hogy van rengeteg olcsó bútor, aztán megveszel egyet és rájössz, hogy az egész konstrukció egy elcseszett szar. A drágább bútoraik meg olyan árban vannak, hogy annyiért már asztalossal is csináltathatsz személyre szabottan.
#13 vagyok
A betanított munkába való betanulás nem számít tanulásnak, ezt bárki meg tudja csinálni.
Nézz körül, hogy miylen szakmákkal keresnek az emberek jól és azt kell tanulni. Diploma és diploma között is hatalmas különbségek vannak, de még egy versenyképes diploma sem elég önmagában ahhoz, hogy dőljön a lé.
Leírtuk, hogy mit csinálj (a nyelvtanulást kihagytam, gondolom angolul már perfektül beszélsz), neked ez nem felel meg, mert csak. Akkor hajrá, tégy, ahogy szeretnél, csak ne hőbörögj felháborodottan.
#13 vagyok megint, későn láttam a hsz-ed:
Jól beszélek angolul, kicsit értek németül, értek különféle gyártási technológiákhoz és tudok ezek alapján alkatrészt, termékeket tervezni. Emellett tudom kezelni az embereket, hajlandó vagyok elfogadni mások véleményét és nyitott vagy az új ötletekre, javaslatokra, ezzel elősegítve a folyamatos fejlődésemet. Röviden összefoglalva.
#13 Beszélek konyhanyelven, miremegyek vele, ez csak multikörnyezetbe nagy szám, meg a túristák nyelve, mert európában kb akárhová mész ami nemk britt nyelvterület ott ha angolul beszélsz csak túrista vagy.
Mire mennél csecsenföldön az angoloddal?
Most csecsenföldön akarsz gyárban dolgozni (ahol valóban nem lesz szükség az angolra) vagy Magyarországon szeretnél a jelenleginél több pénzt keresni?
Költői volt a kérdés, kezdem úgy érezni, hogy csak feleslegesen koptatom a billentyűzetem.
@11
Szerintem itt konkrétat senki sem fog tudni mondani neked, csak általános dolgokat.
A "tanulni" alatt nem feltétlenül azt értettem, hogy szerezz diplomát. Ahogy #6 is írta, olyasmit kell tanulni, amit kevesen tudnak. Csak azt fogják jól megfizetni.
És akkor mondanék még egy olyan "bölcsességet", amit én sajnos csak nagyon későn értettem meg, de azóta mindenhol alkalmazom, ahol csak tudom:
"Csak olyan embertől kérj, vagy fogadj el tanácsot, aki már ott tart, ahova te szeretnél jutni".
Én is gályáztam régen eleget, de meguntam. Megkérdeztem olyan embereket, akiknek volt szabadidejük ÉS pénzük is, hogy hogyan csinálták. És meg is fogadtam a tanácsaikat, bármilyen hülyeségnek tűnt számomra. A kisnyugdíjas apámtól hiába kérek tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!