Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyon tetszik a könyvkötő...

Nagyon tetszik a könyvkötő szakma,ha leraknám nagyvárosban találnék vele munkát?

Figyelt kérdés

#könyv #könyvkötő #Könyvkötész
2020. jún. 12. 14:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Rossz kategória,bocsánat!
2020. jún. 12. 14:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem kamu kérdés,mielőtt valaki írná.
2020. jún. 12. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
persze, hogy találnál, a gyártósori munkásoknál nem nézik a végzettséget
2020. jún. 12. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy gyönyörű szakma, de sajnos kétlem, hogy manapság nagy kereslet lenne rá.
2020. jún. 12. 14:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én könyvkötő vagyok. Még 1989-ben vizsgáztam belőle.

Anno annak idején dolgoztam műhelyben ahol könyveket kötöttünk, javítottunk, mint anno a gyakorlati heteim alatt. De mára ez a szakma ami tényleg a kézi kötészetet jelenti halott szakma lett. Így nem marad más mint a nyomdák ahol gépek mellett dolgozik az ember. Hajtógatógép, írkafűzőgép, ragasztókötőgép stb. Kézi könyvkötészet már rég nincs.

Viszont a nyomdában lassan már nem elvárás, hogy szakmabeli legyél. Bárki aki az utcáról bejön, megtanulja a gépek használatát. Én közel 50 éves fejjel piszkosul megbántam, hogy könyvkötőnek tanultam. Mondjuk 15 éve nem is dolgozom már benne.

Nem jó nyomdában dolgozni. Kidolgozod a beled, túlóra hétköznap, szombat-vasárnap is, és amikor megkapod a fizetésedet elkeresítő, hogy mennyit dolgoztál, és milyen keveset kaptál.

Ha nyomdában akarsz dolgozni, akkor felesleges könykötészetet tanulni. Anélkül is felvesznek. Halott szakmát ne tanulj, nem éri meg.

2020. jún. 12. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!