Ez mennyire hátrány a karrier szempontjából?
Nem szeretnék teljes munkaidőt vállalni, hanem max heti 32 órát.
Szeretnék heti 1 napot szabadon, amikor azt csinálok, oda megyek ahova akarok. (A hétvégémen felül.)
Sajnos félek, hogy felzabálná az életem a karrier. Még ha jól is keresnék. Nagyon fontosnak tartom a minőségi időtöltést, életet.
Üzleti területen dolgozom, így gyanítom heti 4 napból is bőven megtudnék élni. Legalábbis a korábbi fizetéseim alapján.
Nekem nem nincs éves zárás, nem vagyok controlling-os szerencsére.
Hát igen, nem Magyarországon érdemes ezzel próbálkozni. Skandináv országok vagy Hollandia működőképesebb lehet.
Szerintem itthon esélytelen. Vannak 4-6 órás állások, de ezekből egyrészt nem lesz nagy karrier általában, másrészt az is 5 napra oszlik el. Ritka, ha valakit ilyen lazán vesznek fel heti 4 napra, főleg ha pályakezdő az illető. Ha letettél valamit az asztalra 10-20 év munkaviszonnyal, már lehet kötetlenebb lesz egy munkaadó.
Én közszolgáltatásban dolgozom heti 40 órát, de a péntekünk rövid, 1-ig tart a munkaidő. Számomra ez tökéletes időbeosztás, tökéletesen tartható mellette a munka-magánélet egyensúly.
Na egy ilyen rövid péntek se lenne rossz.
De gondolom közszférában alacsonyabb a bértábla, nem?
Ha ott tanultál volna értelmes szakon, akkor nem kellene itt megkérdezned...
Egyébként bármelyik többműszakos sori meló megfelelne ilyen szempontból 2-3 nap munka, 2-3 nap otthon.
Én pl napi 6 órában dolgoznék szívesen. 5 napban.
Sőt, kb ez a távlati tervem.
Amúgy én dolgoztam úgy, hogy a péntek rövidebb volt. Cserében a többi nap hosszabb, mert ugye a 42,5 órának meg kell lennie.
Úúútáááltam.
Hétfőtől-csütörtökig semmire se volt időm.
Mondjuk egy másik helyen csak 20 perc ebédidőt kellett ledolgozni és kevésbé volt rövidebb a péntek. Így a többi nap se kellett 9 órát rohadni bent.
Ezt már szerettem.
16
Nekem napi 8,5 óra munkahelyen rohadás és napi 2 óra utazás mellett SEMMIRE sincs időm. A hulla fáradtságról nem is beszélve.
Pláne a rövidebb péntekes helyemen. 9 óra bentlét, jó, mellett csak 1,5 óra volt az utazás. Semmire se volt időm
Jó, mellette tanulok, de korábban se volt időm.
Nem azért tanulok másoddiplomáért, hogy aztán a munkahelyen lét tegye ki az időmet.
Egyetértek a kérdezővel.
#17: A fáradtság az megint más, időt kérdeztem konkrétan. De két óra utazás nem kevés.
Én is jártam így melózni, de azért az túlzás, hogy semmire nincs idő mellette
8,5 + 2 + 8 (az alvás) = 18,5
5,5 óra. És ez nem 5,5 óra szabadidő, sőt, még csak nem is este van egybefüggően ennyi.
Még gyerek nélkül is tragikusan kevés.
Sőt, én heti 30 órában, távmunkában képzelném el magam 7-8 év múlva.
Egész egyszerűen mert munkából is bőven elég napi 6 óra (ugyanazon tevékenységből még sok is), 8 óra alvás alap, rohanni semmivel se vagyok hajlandó és ezer dologgal szeretnék foglalkozni munkaidőn kívül is
Pl arra nincs időm a fáradtságtól, hogy legyen életem mellette?
Ha teljes munkaidőben dolgozik az ember, akkor H-P kiütve.
Marad szombat, ami pihenéssel, regenerálódással telik, és vasárnap, amikor csinálhatnám ugyan azt, amit szeretnék, de mire belefognék vagy valami már menni kell aludni, hogy hétfő hajnalban kipihenten tudjak kelni.
Szóval a teljes munkaidő pont arra jó, hogy felzabálja a teljes hetet, vagy diret, vagy indirekt módon.
H-Cs között szeretnék dolgozni csak. Heti 3 napot szeretnék magamnak, az egyéb dolgaimra. Szórakozás, utazás, mozi, múzeumok, kirándulás, otthoni filmezés, nyelvtanulás stb.
Ne kelljen sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!