Miért képeznek még annyi informatikust pluszban, amikor már a meglévő és diplomás és tapasztalt IT-sek körében is nagy a munkanélküliség?
A munkaerőpiac karikatúrája:
Mi a francért képez még több munkanélkülit a greenfox, codecool, codeberry, progmasters és a többi fantázianévvel ellátott csaló banda? Akik elhitetik a munkanélküli szakáccsal, hogy biztos munkahelyet és karriert kap. Egy francokat. Munkanélküli lesz, kezdőként meg 100000%, mert kezdőt már sehova sem keresnek, a válság miatt még a tapasztalt seniorokat is leépítik, illetve lecsökkentik a bérért bruttó 500 ezerre Budapesten. Annyiból meg tudjuk milyen jó ott az élet...
Ismerek jopar diplomast akit remelem minel hamarabb kirugnak mert semmirekelloek es csak a levegot fogyasztjak
Ismerek olyan diploma nelkulieket ( mint jomagam is ) akik joval tobbet keresnek mint a piaci atlag, mert celtudatosak, mindig fejlodnek es meleteszik azt a plusszot amit kell ahoz hogy a projekt haladjon.
A jo ITs szakembernek ha van diplomaja ha nincs, MINDIG ES MINDING lesz munkaja. ( Sajat tapasztalatbol beszelek, voltam multinal interjun, 18 emberbol csak en kaptam ajanlatot )
"voltam multinal interjun, 18 emberbol csak en kaptam ajanlatot"
Na látod, a többi 17 az munkanélküli maradt. Na erről beszélek, ekkora a munkanélküliség IT területen.
"Na látod, a többi 17 az munkanélküli maradt. Na erről beszélek, ekkora a munkanélküliség IT területen."
Ezt honnan veszed? Nem csak a munkanélküliek járnak állásinterjúra. Sőt, igazából az a jellemző, hogy még dolgozik az ember, és onnan nézelődik. Persze honnan is tudnád ezt, lóphaszt nem értesz a munkaerőpiachoz.
Azert kedves kerdezo mert a tobbi 17 diploma ellenere se kompetens.
Itba dolgozok itt is pareto elven mukodik minden, a munkasok 20szazaleka csinalja meg a munka 80 szazalekat.
Hiaba sirdogalsz itt, ha jo vagy lesz munkad ha fos vagy akkor orvendek ha nem kapsz munkat es veletlenul se kell soha veled dolgoznom
Hmmm. Ha 18 (akár diplomás) munkaerőből 17 inkompetens, akkor nem lehet hogy a munkaerőpiaci helyzettel van mégis baj? Ha hiány lenne akkor lejjebb adnák az igényeiket a cégek is.
Ez olyan mintha lenne egy kocsmám, jelentkezne 18 ember pultosnak de nekem 17 nem felelne meg a jelentkezők közül, mert egyiknek túl hosszúkás a homloka, másiknak meg szétáll a füle. Csak a fiatal Jennifer Aniston lenne jó pultosnak mint a Jóbarátokban. És minden kocsmáros így lenne ezzel.
Akkor a maradék ember munkanélkülisége az már nem is munkanélküliség?
Honnan tudod, hogy az a másik 17 máshova nem kell, vagy hogy nem dolgoznak eleve? Annyit tudunk, hogy egy darab multihoz nem kellettek, mert volt náluk jobb.
Remélem nem vagy programozó ilyen logikával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!