Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki számít többdiplomás emberne...

Ki számít többdiplomás embernek?(Többi lent)

Figyelt kérdés
Ha valakinek van egy 3 éves alapképzéses diplomája+egy 2 éves mesterképzéses diplomája,az már többdiplomásnak számít,vagy két különböző alapképzés megléte számít annak?(Két különböző egyetemen?)

2020. jún. 9. 21:25
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Véleményem szerint az utóbbi. Az előbbi a bolognai rendszer egyik mellékhatása, velejárója.
2020. jún. 9. 21:59
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem abban az esetben is, ha az MSc-je másból van, mint a BSc-je. Tehát pl. Mérnök informatikus alapszak - villamosmérnök mester, vagy gépészmérnök alapszak - marketing mester. (mindkettő valós példa)
2020. jún. 9. 22:04
 3/10 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem ha valaki ugyanannak a képzésbek az alap és mesterszakját megcsinálja, az egydiplomás. Minden más kombinációban több (két alap, különböző alap és mester).
2020. jún. 10. 05:45
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Jó kérdés. Néha olvasom, hogy 3 vagy 4 diplomája van, ezen én is elgondolkodom néha. Nem baj, lehet 6 is, de azért nem egyenértékű az msc utáni 2 éves + képzés. Nyilván aki egymásra épülő bsc és msc-t végzett, az joggal mondja, hogy kettő van, hiszen kétszer írt, védett, stb.
2020. jún. 10. 08:11
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Nekem 1 + 2 fél van. Megoszlanak a vélemények, én külön diplomaként tartom számon, mivel az alapképzés önmagában is megállja a helyét. Két más irányú mesterképzést csináltam, az más téma, hogy nyilván oda belépő volt az alapdiploma.

Szóval én három diplomásnak érzem magam, de egyéne válogatja. Érdekes módon a környezetemben az szokta hangsúlyozni, hogy az igazából csak 1 diploma, aki megállt a bsc-nél valamilyen okból. Viszont nem lehet 1 diploma, ha 3 más szakterület, 3 más irányú szaktudás, mind másra jogosít fel.

2020. jún. 10. 09:20
 6/10 anonim ***** válasza:
58%

#2 véleményét osztom. Nekem külön területről van BSc és MSc, két diplomaként gondolom. Két szakdolgozat, két védés stb. Az egyikkel találtam munkát, a másikkal lettem vezető...

Ha MBA-t csinálnék, akkor azt harmadiknak számolnám minimum.

2020. jún. 10. 11:34
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Külön. Ha van valakinek BSc-je az egy diploma és ha van mellé akár szorosan ráépülő vagy "kvázi független" MSc-je az mégegy.

Szokták úgy is mondani, hogy a BSc a régi rendszerben a fősikolai az MSc az egyetemi diploma.

Sose értettem egyesek miért kezelik együtt, főleg az egymásra épülő diplomákat. Kétszer kellett államvizsgázni és két szakdolgozatot írt az illető ráadásul kér külön papírja is lesz róla. Magyarán két diploma.

2020. jún. 10. 12:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem így van kettő, én azért kezelem egynek, mert ha valaki egy évvel korábban szerzett ugyanolyan végzettséget, mint én, az egy diplomát kapott. Szerintem amúgy nincs jelentősége.
2020. jún. 10. 13:36
 9/10 anonim ***** válasza:
84%
Jogilag, ha van egy BSC-d meg egy MSC-d az két diplomának számít.
2020. jún. 10. 13:39
 10/10 Sunshinedoll ***** válasza:
77%
Mivel a mai rendszerben egy BSc-vel meg egy MSc-vel két külön okleveled lesz, kétszer vizsgázol és két védésed van, az két külön diplomának számít, főleg, hogy sok esetben még az intézmény is más, ami kiadja.
2020. jún. 10. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!