Mennyi pénzt lehet kihozni egy érettségiből manapság?
Figyelt kérdés
Jelenleg van egy szakmám is de nem igazán keresett a jelenlegi helyzetben.
A munkánál feltétel hogy ne müszakos legyen,tehát az nem játszik hogy gyárban összevissza dobálnak egyszer éjszaka,máskor nappal, stb ez hosszútávon egészség elpusztítása.
nem sokat. ennél többet ér egy jó szakmunkás iskola.
2020. jún. 2. 17:30
2/10 A kérdező kommentje:
Egyetértek hogy érettségi nem sokat ér mert jelenleg is tulajdonképpen szakmából élek inkább de a gond az hogy sem fizet valami jól.
2020. jún. 2. 17:40
3/10 anonim válasza:
Állítólag itt az oldal felhasználói között sok ember 450ezret keresi gyári gépbeállító munkával. Csak a valóságban nem látta még senki ezeket a munkahelyeket.
2020. jún. 2. 17:44
4/10 anonim válasza:
#3 úgy keres ő 450e et, mint ahogy én 17 éves multimilliomos programozómérnök vagyok.
Érettségi semmire sem jó. Még seggtörlésre sem, mert kemény fedeles.
2020. jún. 2. 18:08
5/10 A kérdező kommentje:
Gyár?
Tudok egy valakit aki nettó 250-et keress illetve egy másikat aki nettó 400-ezret.
De mindkettőnek nagyon jó szakmája van,az egyik már 10+ éve a gyárban van és elérte a maximum fizetést.
Illetve a munkabeosztás sem álom szerintem:
6.00-18.00 x 2 nap
18.00-6.00 x 2 nap
pihenőnap x 4 nap
Kezdődik előlről, tehát nappalos müszak és éjszakai váltja egymást, szerintem húzós gyárban 12 óra, kétlem hogy semmivel lehet valaki gépkezelő 450 ezerért.
2020. jún. 2. 18:27
6/10 anonim válasza:
Érettségi nélkül kerestem 170e-et, amikor megszereztem utána melót kerestem, ott már 240e nettót kaptam, most már ennél is többet kapok, érettségi nélkül szóba sem álltak volna velem. Azóta szereztem 2 felsőfokú szakképesítést, ezen az irányon fogok elindulni. Az érettségizést mindenkinek csak ajánlani tudom, ha nincs és ismeretséged sincs, gyakorlatilag a takarító szintű melókat fogják max rád bízni.
2020. jún. 2. 19:37
7/10 anonim válasza:
Egy szál érettségivel, nappalos munkarendben garantált bérminimumnál többre ne számíts.
2020. jún. 2. 19:50
8/10 anonim válasza:
Ha van mellé felsőfokú nyelvtudás 1-2-3 nyelvből, akkor multiknál tök oké karriert is lehet csinálni, anélkül kevésbé.
2020. jún. 2. 19:57
9/10 anonim válasza:
Az érettségi értéke a nullához konvergál, mivel nem hasznos tudást mér. Egy szakmunkás bizonyítvány (és a megszerzett tudás) 1000x többet ér. Csak egy példa: 3 hete keresek villanyszerelőt, alig találok. A kőművesre 2 hónapot vártam (és még ez sem sok...).
2020. jún. 2. 21:39
10/10 anonim válasza:
Érettségim van +x szakmában tapasztalatom (nem IT, nem kétkezi munka) és 200 felett keresek kicsivel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!