Hogyan írsz meggyőző motivációs levelet ha üzleti területen jelentkezel egy állásra?
Arról terveztem valami bullshit-et, hogy X multi Y részlege tetszik, mert illik a karrierembe és Z tréningek, jó kollégák stb.
Ezen túl még pár vackot beleemelnék a munkaköri leírásból, hogy erre-arra ezért lennék jó, meg így tudnék fejlődni.
Milyen egyéb bullsh*t kell még szerintetek?
Bő fél oldal elég szokott lenni?
U.i. A munkáltató írja a leírásban, hogy CV+motivation letter kell. De nem ír más formai elvárást/hosszt.
Sehogy
15 éve nem írok ilyen szarokat
Magyar nyelvű CV-m sincs
Ráadásul színes betűs és 4 oldalas az önéletrajzom
És, hogy tetéztem 30-50%kal magasabb a bérigényem, mint a szakmai átlag
... az önjelölt HR guruk biztos szívbajt kapnak, mégis felvesznek helyekre, meg megkeresnek fejvadászok
Jó én nem tudom Magyarországon hogy megy.
Én külföldön vagyok, nálunk nem engedi a rendszer motivációs levél nélkül befejezni a jelentkezést.
A kérdésre továbbra is várnám a válaszokat. Köszönöm.
A motivációs levélbe ne azt írd bele, hogy miért akarsz ott dolgozni, hanem hogy ők miért pont téged vegyenek fel.
Keress rá a Gerilla Önéletrajz videóira Youtube-on.
Én egy mondatosat szoktam írni, a megfelelő címzéssel és elköszönéssel természetesen.
"Nem szokásom önmagamat fényezni!"
Eddig bevált, ahol jelenleg dolgozom oda is kb ennyit küldtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!