Kinek éri meg megállapodással beszámíttatni az egyetemi éveket a szolgálati időbe? Milyen szempontból - több nyugdíj, vagy korábbi nyugdíjba vonulás?
Több nyugdíj miatt kétlem. Nem került be az államkasszába emelt nyugdíjjárulék. Vagy semmi, vagy a minimum. (Nem tudom, az egyetem fizetett-e, de ha igen, akkor tuti csak a minimumot. Az is lehet, hogy semmit, hiszen állami fenntartású intézmény, kvázi az állam fizetne saját magának.)
Viszont a NŐK40 miatt nagyon is megéri.
Ha 3-4-5 évet be tudnak számolni, akkor nem mindegy, hogy 35 év munkaviszony + 5 év egyetem után mehetsz nyugdíjba, vagy 40 év + 5 év.
Férfiaknál úgy gondolom, nincs jelentősége.
Azt hiszem, ezt pont a nők 40 évébe nem lehet beszámítani.
Ezek szerint nem sok értelme van.
De, bele lehet. Epp az iden ment el igy egy kolleganonk.
Valami oka csak van, hogy letezik.
Nem. A szocializmusban máshogy működött, nem dolgoztam még akkor, de egészen biztos, hogy az idén elment kolléganőnknek beleszámított a főiskola.
89 előtt kellett adózni, volt nyugdíjjárulék?
Rosszul tudod, kérdező.
Lehet megállapodást kötni, és akkor beleszámít.
Nyilván nincs mindenkinek ilyen megállapodása, sőt biztosan keveseknek van, de akkor se jelentsük ki, hogy soha, semmilyen módon nem számít bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!