Érdemes összevetnem a béremet a mindenkori minimálbérrel mint mércével? hogy lássam hogyan alakul a bérem évről évre a minimálhoz képest?
Közgazdász mondta egy előadásban jó mérce a bért összevetni a mindenkori minimállal időről időre, és megnézni (hát jó esetben..) hányszorosra nő a szorzó.
Hát én megnéztem. 2010ben az akkor minimálbér 1,9x kerestem, 2015ben már csak 1,6x, most 2020ban már csak 1,2x.
Ha veszünk egy 8-10%-os várható 21es emelést, akkor kb épp minimált fogok kapni, a szorzó 1,0x lesz.
És most ezzel mire jutottam?
Rájöttél, hogy 10 éve nem kapsz fizetés emelést. De ezt eddig is tudtad, nem?
Várj még 2-3 évet mindenképp és akkor lesz egy kis emelésed.
'"árj még 2-3 évet mindenképp és akkor lesz egy kis emelésed."
Nem feltétlen, lehet kirúg inkább mint emeljen, lehet átrak 6 órába papíron és csak azt fizeti. Vagy lehet a fizetésből vissza kell osztani zsebbe . A 90-es évek végén dolgoztam pár évet a szekus ágazatban, és ott az ment, hogy megkaptam a bért és még aznap egy bizonyos ember kezébe a bér X részét le kellett adni. Aki nem tette meg, az másnap nem volt állásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!