Munkanélküli segélyt akkor is kapom, ha már munkába álltam?
Egy kisfilmben láttam youtuben(2013as), hogy ez ösztönző is a munkavállaló felé, hogy munkát találjon.
https://www.youtube.com/watch?v=hWEbt-qNbC8
6:57-nél.
Ez igaz?
Ez azért lenne fontos számomra, mert egy nagyon jó munkát vesztettem el fizetés szempontjából és mint tudjuk, az ember nem szívesen vállal kevesebb fizetésért munkát.
Előre is köszönöm!
Ha az allaskeresesi járadék folyósítási időtartama alatt találsz munkát, akkor azt be kell jelentened es ekkor az állás keresse járadék folyósítása megszűnik. Azonban lehetőséged van a fennmarado összeg egy összegben való kifizetését kérned, ha határozatan idejű, legalább 4 órás munkakorben helyezkedsz el. Ekkor a fennmarado összeg 80%-at kapod meg egy összegben, és a fennmarado jogosultsági idődet elveszited.
Vagyis ha megiteltek neked 90 nap járadékot, de te 30 nap után találsz munkát, kerheted, hogy a maradék 60 napot fizessek ki egy összegben (az összeg 80%-at), de ekkor ha egy éven belül elveszited az állásod, nem leszel újra jogosult álláskeresési járadékra. Míg például ha nem kéred az egy összegű kifizetést, és egy hónap múlva megint munka nélküli leszel, akkor a fél nem használt 60 nap jogosultsági idő erejéig újra kapni fogod az allaskeresesi járadékot.
köszi!
..
..
a fenébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!